Overstroomde Bitcoin Mempool: Wachtrij heeft 367 duizend transacties

PPieter 25 september 2023 18:03

Het Bitcoin-netwerk worstelt met een overvolle mempool, waar 367 duizend transacties in de wacht staan. Dit komt door het recent gelanceerde fenomeen Ordinals dat inscripties mogelijk maakt op de Bitcoin blockchain.

Bitcoin-mempool barst van de transacties

Bitcoin-transacties moeten door een proces gaan voordat ze aan de blockchain worden toegevoegd. Ze landen eerst in de 'mempool', een wachtruimte voor onbevestigde transacties. Hier blijven ze tot een miner ze oppikt en toevoegt aan een nieuw transactieblok. Het recent gelanceerde fenomeen Ordinals heeft geleid tot een grote toename van de wachttijd, met momenteel 393 duizend transacties in de wacht.

De huidige drukte in de Bitcoin-mempool heeft geleid tot een significante toename van de gemiddelde transactiekosten, die nu ongeveer 2,234 dollar bedragen. Dit is een sprong van maar liefst 113% ten opzichte van vorig jaar. Momenteel wachten meer dan 367.000 transacties op bevestiging, wat aangeeft hoeveel druk er momenteel is op het netwerk.

Inscripties overbelasten Bitcoin-mempool

James Check, hoofdanalist bij Glassnode, heeft onthuld dat het inscripties zijn die bijdragen aan de overvolle mempool. Dit wordt mogelijk gemaakt door Ordinals, een recent gelanceerde functie op de Bitcoin blockchain. Dit maakt de creatie en handel in non-fungible tokens (NFT's) en BRC-20 tokens op het netwerk mogelijk. Deze ontwikkeling lijkt een aanzienlijke invloed te hebben op de capaciteit van de mempool.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.