Overgrote meerderheid institutionele investeerders wil meer investeren in crypto

PPieter 26 juli 2023 20:37

Uit recent onderzoek blijkt dat 74% van de institutionele investeerders wereldwijd van plan is meer te investeren in cryptocurrency, wat duidt op een groeiend vertrouwen in de cryptosector. De studie omvatte deelname van investeerders uit verschillende landen die samen $3,5 biljoen aan activa beheren.

Meerderheid investeerders wil meer in crypto steken

Een recent wereldwijd onderzoek heeft aan het licht gebracht dat bijna drie op de vier institutionele investeerders en vermogensbeheerders van plan zijn om de allocaties van hun organisaties naar cryptocurrency-activa in het komende jaar te verhogen. Dit illustreert het groeiende vertrouwen in de cryptobranche en het potentieel dat investeerders erin zien.

Het onderzoek omvatte de deelname van institutionele investeerders en vermogensbeheerders uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Singapore, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten. Samen beheren deze investeerders ongeveer $3,5 biljoen aan activa, wat aangeeft hoe groot de impact van hun investeringsbeslissingen kan zijn op de cryptomarkt.

Sterke groei gepland door 18% van investeerders

Naast de meerderheid die hun investeringen in crypto wil verhogen, is er ook een aanzienlijke groep die van plan is om hun investeringen in de sector aanzienlijk te verhogen. Volgens het rapport is bijna een op de vijf (18%) van de ondervraagden van plan om dit te doen, wat wijst op een nog sterkere overtuiging in het potentieel van de cryptobranche.

Lange termijnvisie: 87% ziet toekomst in crypto

Het onderzoek heeft ook onthuld dat bijna negen op de tien (87%) investeringsmogelijkheden in de cryptosector aantrekkelijk vindt op een termijn van 12 maanden. Dit toont aan dat investeerders zich op de lange termijn richten en de potentie van de cryptomarkt voor de nabije toekomst erkennen.

Ondanks het algemene optimisme was niet iedereen even positief. Bijna de helft (49%) van de ondervraagden gaf aan dat ze hun investeringsniveaus in de cryptosector het afgelopen jaar hebben verlaagd. Dit toont aan dat er nog steeds aanzienlijke onzekerheid en risico's verbonden zijn aan investeringen in crypto.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.