Optimistisch: Herstel van de kostenbasis van bitcoin na grootste daling sinds 2012

TTijmen 8 september 2023 11:05

Volgens Glassnode en ARK Invest is de kostenbasis van bitcoin, ook bekend als de Realized Price, aan het herstellen van de grootste daling sinds 2012. Dit herstel wordt gezien als een bullish signaal voor bitcoin.

Herstel van kostenbasis bitcoin

De kostenbasis van bitcoin, of de Realized Price zoals het in de branche bekend staat, is aan het herstellen van de grootste daling sinds 2012, volgens data van Glassnode en ARK Invest. Dit is een belangrijke indicator van de economische stabiliteit van de cryptocurrency. Een daling in de kostenbasis kan wijzen op een uitstroom van kapitaal, terwijl een stijging een toestroom van kapitaal kan aangeven.

Daling Realized Price van bitcoin

Tijdens het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023 daalde de Realized Price van bitcoin met ongeveer 19 procent. Deze daling signaleert een potentiële uitstroom van kapitaal uit het bitcoin-netwerk. Echter, zoals ARK Invest aangeeft, kan een strenge daling ook betekenen dat de bitcoin-houders de markt verlaten hebben, wat kan bijdragen aan een gezondere bullmarkt.

Het huidige macro-economische klimaat is nog steeds niet gunstig voor bitcoin. Centrale banken handhaven strikte beleidsmaatregelen om de inflatie, die nog steeds te hoog is, te verlagen. Dit betekent dat de rentetarieven waarschijnlijk voor een langere periode op dit verhoogde niveau zullen blijven, wat een negatieve invloed kan hebben op de bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.