Oplichters maken bijna $600.000 buit met valse Ledger Live app in Microsoft Store

PPieter 5 november 2023 16:01

Oplichters hebben bijna $600.000 weten te bemachtigen door een valse versie van Ledger Live in de Microsoft App Store te plaatsen. Nietsvermoedende gebruikers downloaden deze app met dramatische verliezen als gevolg.

Oplichters vervalsen Ledger Live app

Oplichters hebben succesvol bijna $600.000 aan Bitcoin buitgemaakt door gebruikers om de tuin te leiden met een nep-versie van Ledger Live. Deze applicatie, ontwikkeld door de bekende hardware wallet-fabrikant Ledger, werd vervalst en in de Microsoft App Store geplaatst, resulterend in aanzienlijke verliezen voor nietsvermoedende gebruikers.

Valse app misleidt gebruikers

De neppe applicatie, die 'Ledger Live Web3' heet, misleidde gebruikers door zich voor te doen als een nieuwe versie van de originele Ledger Live. Gebruikers die de valse app installeerden, zonden per ongeluk hun cryptocurrency direct naar de oplichters die achter de valse app zaten.

Grote sommen geld gestolen

Blokchain.com data laat zien dat er in totaal meer dan 16,8 BTC, wat gelijkstaat aan ongeveer $588.000, is buitgemaakt. Het is duidelijk dat dit een zeer lucratieve vorm van oplichting is geweest voor de kwaadwillenden achter de valse Ledger Live app.

Dit is niet de eerste keer dat een namaakversie van Ledger Live in de Microsoft App Store wordt ontdekt. Hetzelfde gebeurde zowel in maart als in december van vorig jaar. Het is duidelijk dat dit een terugkerend probleem is, waarbij oplichters proberen te profiteren van onwetende gebruikers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.