Oogletsel op NFT-evenement: de schuld van UV-licht

TTijmen 12 november 2023 07:46

Bezoekers van een recent evenement van de Bored Ape Yacht Club, bekend om hun populaire NFT-collectie, klaagden over ernstige oogproblemen als gevolg van blootstelling aan UV-A lichten. Deze onplezierige ervaring kwam bovenop een al tegenvallend kwartaal voor de NFT-markt.

UV-A lichten veroorzaken oogproblemen op NFT-evenement

Hoewel NFT's een spannend en innovatief onderdeel zijn van de crypto-wereld, zijn ze niet zonder risico's. Een recent evenement van de Bored Ape Yacht Club, de organisatie achter een van de populairste NFT collecties, kreeg te maken met een onverwacht gevaar. Het bleek dat UV-A lichten, gebruikt tijdens het evenement, oogproblemen veroorzaakten bij enkele bezoekers. Volgens officiële kanalen van het bedrijf moesten zelfs meer dan tien mensen naar het ziekenhuis vanwege de intensiteit van hun klachten.

ApeFest en de gevaren van UV-A licht

ApeFest, zoals het evenement werd genoemd, had gekozen voor UV-A lichten als onderdeel van de installatie. Hoewel UV-A straling minder energie heeft dan andere vormen van UV-licht, zoals UV-B en UV-C, kan langdurige of intense blootstelling nog steeds schadelijk zijn. Het grootste deel van de UV-straling die het aardoppervlak bereikt is UV-A. Dit kan bijdragen aan huidveroudering en, belangrijker nog, schade aan het netvlies in het oog. Precies het probleem dat de bezoekers van ApeFest hebben ervaren.

Naast de gezondheidsproblemen op ApeFest zijn er nog andere zorgen in de NFT-wereld. De markt heeft namelijk het slechtste kwartaal in drie jaar doorgemaakt, met een totale verkoop van slechts $299 miljoen in het derde kwartaal van dit jaar. Het aantal unieke kopers is met 14% afgenomen, en de gemiddelde verkoopprijs van een NFT is aanzienlijk gedaald. In augustus 2021 was dit nog bijna $800, maar nu is dit minder dan $40. Het lijkt erop dat de hype rond NFT's misschien afneemt, maar de vraag blijft: hoe zal de toekomst van NFT's eruit zien?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.