Ontkenning van geruchten: Tesla accepteert nog steeds geen Bitcoin

PPieter 20 juli 2023 17:11

Geruchten over Tesla die opnieuw Bitcoin als betaalmiddel accepteert, worden sterk in twijfel getrokken. Ondanks de vermelding van Bitcoin en Dogecoin in de source code van Tesla's website, is er geen concrete aanwijzing dat de autofabrikant binnenkort weer met deze crypto's zal gaan handelen.

Geruchten over Tesla's heracceptatie van Bitcoin

Meerdere Twitter-gebruikers suggereren dat Tesla opnieuw Bitcoin als betaalmiddel kan gaan accepteren. Deze geruchten ontstonden nadat enkele functies met betrekking tot betalingen in de source code van de website van Tesla werden ontdekt. Ondanks dat dit hoop heeft gewekt bij velen, is de authenticiteit van deze claims sterk in twijfel getrokken en kan het simpelweg een misinterpretatie van de broncode zijn.

Vermelding van Bitcoin in Tesla's broncode

Hoewel de vermelding van Bitcoin en Dogecoin in de source code van Tesla's site bij velen opgetrokken wenkbrauwen veroorzaakte, blijkt dat deze vermeldingen al sinds januari van dit jaar aanwezig zijn. Dit heeft geleid tot conclusies dat de recente hype op sociale media misschien ongegrond is, aangezien er geen nieuwe ontwikkelingen zijn en Tesla simpelweg de vermeldingen van de crypto's niet heeft verwijderd.

Colin Wu, een bekende crypto journalist, heeft de geruchten over Tesla's vermeende heracceptatie van Bitcoin en Dogecoin bevestigd als ongegrond. Hij deelde zijn bevindingen op Twitter, waar hij uitlegde dat de vermelding van deze crypto's in de broncode van Tesla's betaalpagina al sinds januari 2023 aanwezig is. Dit geeft aan dat Tesla de code niet heeft verwijderd na het stopzetten van de betalingsoptie met Bitcoin, waardoor de geruchten verder worden ontzenuwd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.