Onstuimige dag voor Bitcoin: opmerkelijk koersverloop en impact van nepnieuws

TTijmen 17 oktober 2023 08:21

Bitcoin heeft een opmerkelijke dag doorgemaakt, met een sterke stijging, een val na nepnieuws en vervolgens een herstel. En er is een grote dag in het verschiet op macro-economisch gebied.

Bitcoin ervaart bewogen koersverloop

Bitcoin heeft de afgelopen dag een merkwaardige koers doorlopen. 's Ochtends was er al een scherpe stijging tot bijna 28.000 dollar. Dit werd later gevolgd door een nog grotere stijging, voornamelijk veroorzaakt door de publicatie van nepnieuws. Na het ontmaskeren van dit nepnieuws zakte de koers snel terug tot het niveau van voor de stijgingspiek.

Nepnieuws zorgt voor koersfluctuaties

De opmerkelijke stijging van de bitcoin koers had alles te maken met nepnieuws dat werd verspreid door Cointelegraph. Het nieuwsbericht suggereerde dat BlackRock goedkeuring had verkregen om haar spot Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse markt te lanceren. Dit nieuws werd echter snel ontkracht door BlackRock zelf, wat resulteerde in een snelle daling van de bitcoin koers.

Naast bitcoin zien we ook interessante bewegingen op de altcoinmarkt. Vooral Solana (SOL) trekt de aandacht. Deze cryptocurrency toont een sterke stijging, mogelijk als gevolg van het nieuws dat FTX afgelopen weekend een totaal van 5,5 miljoen SOL ter waarde van ongeveer 122 miljoen dollar heeft gestaket.

Aandacht voor detailhandelsverkopen in VS

Op macro-economisch gebied wordt vandaag de publicatie van de maandelijkse detailhandelsverkopen en de kern-variant in de VS verwacht. Als de cijfers lager uitvallen dan verwacht, kan dit de kans op extra renteverhogingen verkleinen, wat positief zou kunnen zijn voor bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.