OnlyFans duikt in de crypto-wereld: investeert miljoenen in Ethereum

PPieter 28 augustus 2023 09:22

OnlyFans, een populair online platform voor creators, heeft een flinke investering in Ethereum gedaan. Met een waarde van bijna 20 miljoen dollar is hun duik in de crypto-wereld niet onopgemerkt gebleven.

Investering in Ethereum door OnlyFans

OnlyFans, het bekende online platform dat creators de mogelijkheid biedt om betaalde abonnementen aan te bieden aan hun volgers, heeft serieus de sprong in de wereld van cryptocurrency gemaakt. Het Britse bedrijf heeft een aanzienlijke investering in Ethereum gedaan, één van de meest populaire cryptocurrencies. Dit is een duidelijk teken dat ze overtuigd zijn van de potentie en toekomst van blockchain-technologie.

Omvang van de Ethereum-investering

De omvang van de investering van OnlyFans in Ethereum is enorm. Volgens documenten ingediend bij Companies House, een Britse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het registreren van bedrijfsinformatie, heeft OnlyFans vorig jaar voor maar liefst 19,889 miljoen dollar aan Ethereum aangeschaft. Dit benadrukt hoe serieus het bedrijf is over het verkennen van de mogelijkheden van crypto en blockchain.

Impairment loss door koersdaling

Helaas heeft OnlyFans ook de volatiliteit van de cryptomarkt gevoeld. De waarde van hun Ethereum-investering daalde in 2022, resulterend in een impairment loss van 8,455 miljoen dollar. Dit is een term uit de boekhouding die gebruikt wordt wanneer de marktwaarde van een activum onder de boekwaarde daalt. Het verlies is in dit geval ongerealiseerd, oftewel een 'papieren verlies', omdat het bedrijf de Ethereum niet heeft verkocht.

Ondanks de crypto-uitdagingen groeit OnlyFans snel. In de twaalf maanden tot november 2022 meldden meer dan 50 miljoen nieuwe gebruikers en 1 miljoen nieuwe creators zich aan bij het platform. Dit is een duidelijk bewijs van de enorme populariteit en groei van het platform.

OnlyFans maakt niet alleen golven in de crypto-wereld door zijn Ethereum-investering, maar ook door zijn gebruikers. Veel influencers van het platform trekken naar Friend.tech, een nieuwe decentrale applicatie (dApp) waarmee je een soort 'aandelen' van Twitter-accounts kunt kopen en verhandelen. This could signal a growing interest in the intersection of social media and blockchain technology among OnlyFans users.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.