Ongekende beweging: Bitcoin ter waarde van meer dan 3 miljard dollar in roering

PPieter 28 juli 2023 16:32

Een recente opschudding in het bitcoinnetwerk heeft meer dan 3 miljard dollar aan bitcoin in beweging gebracht. Het blijft onduidelijk wie de grote spelers, of 'whales', zijn achter deze opmerkelijke transacties.

Grote transacties roeren het bitcoinnetwerk

Het bitcoinnetwerk is berucht om zijn frequente en soms verrassende transacties. Ditmaal heeft een verschuiving van 1.000 bitcoin na elf inactieve jaren, samen met een andere transactie, de aandacht getrokken. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 106.000 bitcoin of ongeveer 3,18 miljard dollar. Bij dergelijke grote bewegingen blijft vaak onduidelijk wie de betrokken 'whales' zijn - individuen, groepen, bedrijven of zelfs andere organisaties.

Het detecteren van 'whales' op het netwerk

Het meten en signaleren van grote transacties op het bitcoinnetwerk wordt vergemakkelijkt door het gebruik van de Spent Output Value Bands-maatstaf. Deze tool helpt bij het detecteren van momenten waarop zogenaamde 'whales' - degenen die 1.000 of meer bitcoins beheren - in actie komen. Hoewel de identiteit van deze entiteiten vaak onbekend blijft, is het duidelijk dat ze aanzienlijke hoeveelheden bitcoin beheren.

Als de opmerkelijke transacties zijn uitgevoerd vanaf exchange wallets, dan past dit binnen de huidige self-custody trend. Deze trend, gesuggereerd door recente gegevens van Santiment, wijst op een afname van het aantal bitcoins op beurzen. Het huidige aantal van 1,17 miljoen bitcoins op beurzen is het laagste sinds november 2018, wat de bodem van de vorige bearmarkt was.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.