Onenigheid over het aantal actieve ontwikkelaars van Solana

TTijmen 9 januari 2024 10:48

Het aantal actieve ontwikkelaars van Solana, een prominente speler in de cryptowereld, is onderwerp van discussie. De Solana Foundation beweert dat er tussen de 2.500 en 3.000 actieve ontwikkelaars zijn, terwijl Electric Capital andere cijfers geeft.

Solana Foundation claimt hoge aantallen

Het Solana-ecosysteem zou momenteel meer dan 2.500 ontwikkelaars hebben die actief bijdragen aan de technologie, volgens recente data van de Solana Foundation. In een januari rapport claimt de Foundation dat hun netwerk tussen de 2.500 en 3.000 actieve maandelijkse ontwikkelaars had in het afgelopen jaar. Deze aantallen illustreren de groei en populariteit van Solana binnen de ontwikkelaarsgemeenschap.

Electric Capital betwist de cijfers

Electric Capital, een andere speler in de cryptowereld, betwist echter de cijfers van de Solana Foundation. Volgens hun Developer Report had Solana vanaf oktober 2023 slechts 946 actieve ontwikkelaars. Deze discrepantie tussen de twee rapporten benadrukt de onzekerheid rond het exacte aantal ontwikkelaars dat aan Solana bijdraagt.

Om een vergelijking te maken, het maandelijkse aantal ontwikkelaars voor Ethereum - een andere prominente speler in de cryptowereld - stond op 5.769 op 1 oktober 2023. Dit aantal is met 22% gedaald vanaf de piek van 7.433 in juni 2022. Dit toont aan dat de concurrentie binnen de cryptowereld hevig is en dat het aantal ontwikkelaars varieert.

Herkomst van Solana's datagegevens

Een belangrijke vraag die uit deze onenigheid naar voren komt, is hoe de Solana Foundation aan haar data komt. De foundation claimt niet alleen hogere aantallen ontwikkelaars, maar ook een aanzienlijke retentie van nieuwe ontwikkelaars. De betrouwbaarheid van deze claims is cruciaal voor het imago en de groei van Solana.

Ondanks de onenigheid over het aantal ontwikkelaars, geniet Solana momenteel van een goede dag op de financiële markten. In de afgelopen 24 uur is de munteenheid met 13% gestegen. Dit benadrukt het feit dat de marktprestaties van een cryptomunt niet direct gekoppeld zijn aan het aantal actieve ontwikkelaars.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.