Ondanks wankelende koers, viert Bitcoin adoptie hoogtij met nieuw record

TTijmen 12 september 2023 14:11

Terwijl de Bitcoin koers worstelt, registreert de Bitcoin adoptie pieken. Het aantal dagelijks aangemaakte, nieuwe BTC-adressen heeft een historisch record bereikt, wat duidt op een aanzienlijke instroom van nieuwe gebruikers.

Onconventionele piek in Bitcoin adoptie

Normaal gesproken bewegen de Bitcoin adoptie en de Bitcoin koers in tandem, met meer nieuwe gebruikers die het ecosysteem betreden tijdens een bloeiende bullmarkt. Echter, we zien nu een atypisch beeld. Ondanks de worstelende koers, heeft het aantal dagelijkse nieuwe adressen een aanzienlijke piek bereikt, wat wijst op een significante instroom van nieuwe gebruikers naar het Bitcoin ecosysteem.

Historisch record bijna geëvenaard

Een aanzienlijke piek in de Bitcoin adoptie werd opgemerkt door analist Ali Martinez, die op 10 september rapporteerde dat er op 9 september maar liefst 717.331 nieuwe Bitcoin-adressen waren aangemaakt. Dit is het hoogste aantal sinds 14 december 2017, toen de Bitcoin adoptie een historisch hoogtepunt bereikte met 800.180 nieuwe adressen. Deze huidige toename duidt op een sterke groei van het Bitcoin-netwerk en is zeer optimistisch voor de lange termijn.

Ondanks de huidige onzekere koers, blijft de Bitcoin adoptie groeien. Vorige week werd gemeld dat het totale aantal Bitcoin wallets de mijlpaal van 48 miljoen heeft bereikt. Dit benadrukt dat de adoptie van Bitcoin niet noodzakelijkerwijs gekoppeld is aan de prijs, en ook kan groeien in tijden van marktonzekerheid.

Bitcoin blijft groeien ondanks koersuitdagingen

Ondanks een uitdagende markt, waarin de Bitcoin koers de laagste wekelijkse sluiting sinds maart noteerde en een sterke daling tot een belangrijk steunniveau van $24.800, blijft het netwerk nieuwe gebruikers aantrekken. Dit toont de robuustheid en het groeipotentieel van Bitcoin aan, zelfs in tijden van prijsonzekerheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.