Ondanks onzekere koers, bereikt Bitcoin adoptie nieuwe hoogtepunten

PPieter 5 september 2023 07:17

Hoewel de Bitcoin-koers momenteel onzeker is, blijft de adoptie ervan stijgen. Het aantal wallets, een indicator voor adoptie, heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt.

Groei in aantal Bitcoin-wallets ondanks koersonzekerheid

De prijs van bitcoin (BTC) ondergaat momenteel een zware periode, maar de adoptie blijft gestaag in de juiste richting evolueren. Het totale aantal wallets is een indicatieve maatstaf voor de bredere adoptie van bitcoin. Ondanks de onzekerheid van de BTC-koers, heeft het aantal wallets een belangrijke mijlpaal bereikt.

Recordhoogte van BTC-adressen onthuld

Uit data van blockchain-analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat het aantal BTC-adressen op 30 augustus de mijlpaal van 48 miljoen bereikte. Deze historische prestatie benadrukt de groeiende adoptie en interesse in bitcoin.

In het algemeen duidt een toename in het aantal wallets op een groeiende gebruikersbasis van het Bitcoin-netwerk. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het aantal wallets niet gelijk staat aan het aantal gebruikers op het netwerk. Een individu kan meerdere wallets hebben en sommige wallets kunnen gedeeld worden door meerdere gebruikers. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval bij crypto exchanges die bitcoins vasthouden voor een groot aantal mensen.

Contrast in wallet creatie tussen 2022 en 2023

Het is logisch dat er zo'n significant contrast te zien is tussen het aantal gecreëerde wallets van dit jaar en vorig jaar. 2022 was immers gekenmerkt door een hardnekkige bearmarkt waarin de bitcoin-koers een vrije val onderging. Deze enorme daling schrok veel investeerders af en zorgde ervoor dat de interesse in BTC een dieptepunt bereikte. Met de start van 2023 werden de kaarten echter anders geschud en trokken de donkere wolken boven de crypto-industrie weg. In enkele maanden tijd steeg bitcoin enorm hard en daardoor nam het vertrouwen in de cryptocurrency toe.

Momenteel staat de prijs van bitcoin een stuk lager dan een tijdje geleden en is het algemene sentiment bearish. De komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin laat, ondanks de recente juridische winst van Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), nog altijd op zich wachten. Dit draagt bij aan de toenemende zorgen om een recessie in de Verenigde Staten en Europa.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.