Ondanks marktcorrectie, Bitcoin-gerelateerde cryptos zien opmerkelijke stijging

PPieter 31 juli 2023 12:02

In een periode van lage handelsvolumes en liquiditeit in de cryptomarkt, zien we enkele opmerkelijke ontwikkelingen. Ondanks de algemene rode markt, stijgen Bitcoin-gerelateerde munten sterk en zijn er enkele uitschieters in de top 100 en 200 op te merken.

Bitcoin-gerelateerde munten stijgen ondanks stille markt

Ondanks de rustige start van deze week voor de grootste munten, zien we enkele merkwaardige ontwikkelingen. Bitcoin-gerelateerde munten vertonen een sterke stijging, ondanks de algemene marktcorrectie. Een bekend DeFi platform heeft een grote klap opgelopen door een hack, wat zorgt voor enige opschudding in de markt. Ondanks deze ontwikkelingen blijft de totale marktkapitalisatie hangen op $1,23 biljoen.

Bitcoin zit momenteel vast in het krapste bereik ooit, met een lichte stijging van 0,3%. De Ethereum koers heeft het zwaarder, met een daling van 0,3%. Een mogelijke oorzaak voor de Ethereum daling zijn berichten over ontwakende 'whales'. Deze grote spelers kunnen aanzienlijke invloed uitoefenen op de markt.

In de top 10 cryptomunten is Tron de grootste verliezer, met een daling van 4,6%. Echter, de grootste verliezer vandaag onder de top 100 is Curve, met een verlies van 12,5%. Dit heeft alles te maken met de recente hack. Hackers kunnen aanzienlijke schade aanrichten in de cryptomarkt, zoals deze recente gebeurtenis aantoont.

Opmerkelijke stijging voor Bitcoin-gerelateerde munten

Ondanks de algemene marktcorrectie, zien we een aantal forse stijgers. Bitcoin-gerelateerde munten zoals Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV), maar ook Bitcoin Gold (BTG), buiten de top 100, zien opmerkelijke stijgingen. BTG heeft zelfs een stijging van maar liefst 36,5% doorgemaakt, wat een indrukwekkende prestatie is in deze stille markt.

Flex Coin en Open Exchange Token zien sterke stijging

Naast de Bitcoin-gerelateerde munten, zien we in de top 100 en 200 ook andere sterke stijgers. Flex Coin heeft in de afgelopen 24 uur bijna 22% gestegen en Open Exchange Token steeg afgelopen nacht met bijna 24% naar een nieuwe all-time high. Dit toont aan dat er, ondanks de algemene marktcorrectie, nog steeds winstkansen zijn in de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.