Ondanks koersdaling, Bitcoin miner Hut 8 blijft optimistisch over $100.000 koers

TTijmen 31 augustus 2023 16:23

Ondanks de recente dalingen en onzekerheid rondom Bitcoin, blijft de grote beursgenoteerde bitcoin miner, Hut 8, optimistisch. Het bedrijf gelooft dat de koers gemakkelijk de $100.000 kan raken, wat slechts een paar procent van de marktwaarde van goud betekent.

Hut 8 blijft optimistisch ondanks marktonzekerheid

Ondanks de recente dalingen in de Bitcoin-koers blijft Hut 8, een grote beursgenoteerde bitcoin miner, optimistisch over de toekomst. Volgens het bedrijf kan de koers van Bitcoin gemakkelijk $100.000 bereiken, wat gelijk staat aan slechts een minimaal percentage van de goudmarktwaarde. Deze optimistische kijk ondanks de onzekerheid in de markt toont het vertrouwen van Hut 8 in de waarde en het potentieel van Bitcoin.

Sue Ennis, vicevoorzitter van Hut 8, besprak in een interview met Paul Barron het groeiende verschil tussen Bitcoin's koers en de hashrate, oftewel rekenkracht van het netwerk. Dit verschil kan nadelig zijn voor miners, aangezien ze mogelijk de toenemende moeilijkheidsgraad van het minen niet kunnen bijbenen en gedwongen zijn om hun bitcoins te verkopen. Ondanks deze uitdagingen, blijft Hut 8 standvastig in hun visie en aanpak.

Hut 8 diversifieert inkomstenbronnen

Ennis benadrukt het belang voor een bitcoin miner om meerdere inkomstenbronnen te hebben. Dit is vooral belangrijk gezien het risico van een verdere daling van de bitcoin prijs. Als reactie hierop heeft Hut 8 sinds 2022 gewerkt aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor het verwerken van datasets voor Artificial Intelligence (AI), een taak waarvoor reguliere mininghardware niet geschikt is. Dit toont aan dat het bedrijf vooruit plant en risico's spreidt in het licht van marktonzekerheden.

Hut 8 blijft bullish op Bitcoin

Hut 8 behoudt een bullish standpunt op Bitcoin ondanks het feit dat het bedrijf minder risico's neemt. Het bedrijf gelooft dat de prijs tijdens de volgende bullmarkt minimaal $100.000 zal bereiken. Hoewel dit getal een bekend refrein is in de cryptowereld, is er volgens Hut 8 een solide logica achter. Bij een prijs van $100.000 zou de marktwaarde van Bitcoin namelijk gelijk zijn aan 2% tot 5% van de marktwaarde van goud, wat zou duiden op een aanzienlijke stijging van de waarde van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.