Ondanks daling Dogecoin, zien Solana, Stellar en Pepe sterke stijging in cryptomarkt

PPieter 27 juli 2023 12:03

Ondanks een besluit van de Amerikaanse centrale bank tot renteverhoging, blijft de cryptomarkt sterk met groei in de top 100 altcoins. Alleen Dogecoin laat een daling zien, terwijl Solana, Stellar en Pepe krachtige stijgingen vertonen.

Cryptomarkt houdt stand na rentebesluit

Ondanks een schok in de markt na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, bleek de reactie minimaal. De koersen van de meeste cryptocurrencies herstelden snel en hervatten hun gestage stijging. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt zag een stijging van 1,3% naar een indrukwekkende $1,236 biljoen.

Bitcoin, de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, bleef stabiel ondanks de renteverhoging van de Federal Reserve. Hoewel de koers enige schommelingen ervoer, bleef deze stabiel net boven de $29.000. Met de aankomende renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB), blijft het afwachten hoe de koers van Bitcoin zal reageren.

Ethereum ziet sterkere stijging, ondervindt weerstand

Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency, ervoer een sterkere stijging dan Bitcoin in de afgelopen 24 uur. Echter, de koers liep wat weerstand op rond de $1.880. Ondanks deze weerstand, staat Ethereum op het moment van schrijven nog steeds 1,3% in de plus.

Solana schittert met hoge winst

Solana, een minder bekende maar steeds populairder wordende cryptocurrency, stal de show in de top 10. Met een indrukwekkende stijging van 7,6% naar $25,3 is Solana vandaag de grote winnaar. De snelle stijging van Solana wijst op een groeiende interesse en vertrouwen in deze altcoin.

Dogecoin daalt als enige in top 10

Dogecoin, de bekende memecoin, was de enige in de top 10 cryptocurrencies die een daling zag. De koers van Dogecoin daalde met 1,5% naar $0,0788. Ondanks deze daling, blijft het interessant om te zien hoe deze coin zich in de nabije toekomst zal ontwikkelen.

De top 100 van cryptocurrencies zag veel sterke stijgingen. Een opvallende winnaar was Pepe, een relatief onbekende coin, die maar liefst 11% in de plus staat. Met zoveel sterke stijgers blijft de cryptocurrency markt een dynamisch en spannend veld.

Stellar en Synthetix tonen krachtige stijgingen

Stellar en Synthetix zijn vandaag ook sterke performers in de top 100. Stellar zag een krachtige stijging van ruim 14% naar $0,161, terwijl Synthetix zelfs bijna 16% steeg naar precies $3. Deze sterke stijgingen illustreren de potentie en dynamiek van de cryptocurrency markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.