Ondanks dalende prijs, ervaart Cardano explosieve groei in gebruik

PPieter 5 september 2023 16:18

Ondanks het feit dat de prijs van Cardano (ADA) aanzienlijk onder zijn hoogtepunt ligt, tonen data aan dat het gebruik van de layer-1 blockchain sterk groeit. Deze groei is te zien in zowel het transactievolume als in de toename van wallets op het netwerk.

Cardano's gebruik groeit ondanks prijsdaling

Hoewel de prijs van Cardano een jaar lang aanzienlijk lager ligt dan het piek van $3,10, is er geen vermindering van belangstelling voor deze cryptocurrency. Integendeel, on-chain data toont aan dat het gebruik van de layer-1 blockchain aanzienlijk is toegenomen, wat erop wijst dat gebruikers de waarde van het netwerk herkennen, ongeacht de huidige prijs.

Cardano heeft een tumultueuze periode achter de rug, met een dieptepunt rond de $0,24 eind vorig jaar. Echter, het begon zijn weg naar boven, met een piek rond de $0,46 in april, alvorens het negatieve sentiment weer terugstroomde naar de cryptomunt. Dit toont aan dat, ondanks schommelingen, er een sterke interesse en activiteit rond Cardano blijft bestaan.

Explosieve groei in Cardano's transactievolume

Ook al is het positieve sentiment rond Cardano dit jaar ver te zoeken, het transactievolume heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. Volgens blockchain-analyseplatform Santiment is het transactievolume met maar liefst 1.726 procent gestegen sinds eind januari. Dit toont aan dat de activiteit en interesse rond Cardano sterk blijven, ongeacht de marktsentimenten.

Cardano leidt in ontwikkelingsactiviteit

Hoewel de koers van Cardano momenteel 90 procent lager is dan zijn all-time high, blijft het netwerk doorgaan met het ontwikkelen en aantrekken van gebruikers. Dit blijkt uit het feit dat Cardano leidend is in ontwikkelingsactiviteiten in vergelijking met andere blockchains. Dit toont aan dat Cardano actief streeft naar verbetering en innovatie, ondanks de huidige marktomstandigheden.

Volgens een rapport van Crypto Insiders is het aantal wallets op het Cardano-netwerk sinds 1 april met 6 procent gestegen. Dit komt ondanks de dalende prijsactie die sinds april aan de gang is. De toename van het totale aantal adressen van 4,02 miljoen naar 4,26 miljoen toont aan dat meer gebruikers op het Cardano-netwerk actief zijn en interesse tonen, ongeacht de prijsfluctuaties.

Cardano's Total Value Locked stijgt

Het totale bedrag aan cryptoactiva dat is vastgezet in decentralized finance (DeFi) protocollen, ook bekend als de Total Value Locked (TVL), is ook aanzienlijk gestegen. Volgens data van DeFiLlama is de TVL sinds het begin van het jaar gestegen van ongeveer 200 miljoen ADA naar een huidig niveau van 627,82 miljoen ADA. Dit toont aan dat Cardano een stevige positie heeft binnen de DeFi-sector, ondanks de huidige uitdagingen op de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.