Onbekende crypto Akropolis (AKRO) verovert Bitvavo

PPieter 28 augustus 2023 15:38

Akropolis (AKRO), een relatief onbekende en kleine cryptomunt, verovert momenteel hoog op de handelslijst van Bitvavo. De munt, voornamelijk bekend vanwege haar DeFi project, heeft ondanks haar lage marktkapitalisatie een aanzienlijke groei doorgemaakt en overtreft nu zelfs de handelsvolume van Bitcoin op Bitvavo.

AKRO's sterke prestaties op Bitvavo

Akropolis (AKRO), een relatief kleine en onbekende cryptomunt, verovert de handelslijst van Bitvavo. Met een 24-uurs handelsvolume van $6.782.800, wat meer dan twee keer het volume van Bitcoin (BTC) is, toont de munt een sterke groei. De populariteit van Akropolis heeft onlangs de Nederlandse markt bereikt, wat deels kan worden toegeschreven aan de recente hype rondom de munt.

AKRO: Een toegankelijke DeFi-oplossing

Het Akropolis-project is gericht op het toegankelijker maken van gedecentraliseerde financiering (DeFi) voor gebruikers. Door het ontwikkelen van revolutionaire decentrale apps (dApps), maakt Akropolis lenen, sparen en investeren gemakkelijker. Het platform werkt met een volledig decentraal systeem, zonder tussenkomst van derden, en regelt het bestuur via een democratisch proces onder AKRO-stakers. Bovendien is Akropolis al geïntegreerd met andere grote DeFi-platformen zoals Compound (COMP), Maker (MKR), Aave (AAVE), Curve (CRV), Fulcrum (FUL) en dYdX (DYDX).

AKRO ziet enorme koersstijging

Naast het stijgende handelsvolume heeft AKRO ook een opmerkelijke koersstijging doorgemaakt. In de afgelopen 24 uur is de koers van de munt met 32% gestegen, terwijl het in augustus zelfs al meer dan 200% in de plus staat. Eind juli was de koers van AKRO nog $0,004, maar inmiddels heeft de munt een waarde van $0,015 bereikt. Deze forse koersstijging zou te maken kunnen hebben met een grote update die recentelijk werd doorgevoerd.

Hoewel AKRO recentelijk een sterke stijging heeft doorgemaakt, staat de munt nog steeds relatief laag op de lijst van grootste cryptomunten. Met een marktkapitalisatie van slechts $45 miljoen staat de munt op positie 1725. Dit lage marktkapitalisatie maakt de munt volatieler, wat betekent dat het grotere stijgingen en dalingen kan doormaken dan andere munten met een hogere marktkapitalisatie.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het handelen in cryptomunten zoals AKRO, biedt Bitvavo een welkomstbonus van 10 euro voor nieuwe gebruikers die zich registreren. Dit kan een mooie gelegenheid zijn om te beginnen met handelen op dit platform en mogelijk te profiteren van de stijgende trend van AKRO.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.