Onbekende Bitcoin Whale verplaatst verrassend $134 miljoen aan BTC

PPieter 27 augustus 2023 21:12

Een mysterieuze Bitcoin whale heeft een grote hoeveelheid Bitcoin, ter waarde van 134 miljoen dollar, verplaatst. Het geld werd getransfereerd van de cryptobeurs Bybit naar een onbekende wallet. Deze actie heeft de aandacht van veel analisten getrokken.

Aanzienlijke transactie door Bitcoin Whale

Een individu, bekend als een 'Bitcoin Whale', heeft recent een aanzienlijke transactie uitgevoerd op het Bitcoin-netwerk. Volgens de data-analysesite, Whale Alert, heeft deze entiteit een enorm aantal van 5140 Bitcoin verplaatst. Als we kijken naar de huidige marktprijs, is de waarde van deze transactie maar liefst 134 miljoen dollar.

Transactie van Bybit naar onbekende wallet

De cryptobeurs Bybit was de locatie waar deze aanzienlijke transactie plaatsvond. De Bitcoins werden overgebracht naar een niet-geïdentificeerde wallet. Deze aanzienlijke transactie heeft de aandacht van vele waarnemers, waaronder de analisten van Santiment, getrokken.

Historisch lage bitcoinvoorraad op beurzen

Hoewel omvangrijke transacties zoals deze niet ongebruikelijk zijn in de cryptowereld, zijn ze altijd interessant. Het komt voor dat sommige whales 11 jaar na hun laatste activiteit weer actief worden. Volgens Santiment is de Bitcoin-voorraad op beurzen momenteel het laagst in zes jaar, met slechts 5,8% van alle Bitcoins die momenteel op exchanges staan. Dit is het laagste niveau sinds 17 december 2017.

Whale Alert heeft ook andere opvallende transacties opgemerkt. Deze omvatten de transactie van 2.910 BTC, ter waarde van ongeveer 76 miljoen dollar, van een onbekende wallet naar Coinbase; een transactie van 4.000 BTC, ter waarde van ongeveer 106 miljoen dollar, van Bitfinex naar een onbekende wallet; het verplaatsen van 1.414 BTC, ter waarde van $37.446.124, van cryptobeurs Gemini naar een onbekende wallet; en het versturen van 1.162 BTC, ter waarde van $30.066.143, van Binance naar een onbekende wallet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.