Onbekende AI-crypto Numeraire verovert Bitvavo met enorme koersstijging

TTijmen 3 september 2023 14:41

Numeraire (NMR), een relatief onbekende AI-gedreven cryptocurrency, heeft een enorme stijging gerealiseerd op de populaire Nederlandse crypto-exchange Bitvavo. De munt, die zich richt op het samenbrengen van data scientists voor het voorspellen van de aandelenmarkt, zag zijn handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 30% stijgen naar $28 miljoen.

Explosieve groei van Numeraire op Bitvavo

Numeraire, of NMR, een relatief onbekende speler in de wereld van cryptocurrencies, heeft op Bitvavo, de bekende Nederlandse crypto-exchange, een enorme boost gekregen. Het handelsvolume van deze munt is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 30% gestegen naar een indrukwekkende $28 miljoen. Dit vertegenwoordigt ongeveer 45% van het totale handelsvolume van Bitvavo op de dag.

AI en data scientists centraal bij Numeraire

Wat Numeraire uniek maakt, is de sterke focus op kunstmatige intelligentie. Het platform, dat draait op Ethereum (ETH), biedt data scientists een gedecentraliseerde omgeving waar zij kunnen experimenteren, creëren en hun vaardigheden kunnen meten. Momenteel trekt het project aandacht met een wedstrijd waarin data scientists worden uitgedaagd om met behulp van machine learning de aandelenmarkt zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen.

Forse koersstijging van NMR token

Een mogelijke verklaring voor de plotselinge populariteit van NMR op Bitvavo is de enorme koersstijging die de munt heeft doorgemaakt. De NMR token, die lange tijd net iets boven de $10 bungelde, schoot gisteren naar een piek van bijna $25. Dit is een stijging van bijna 150%. Op het moment van schrijven is de NMR koers $21,5, wat betekent dat de munt deze week alsnog meer dan 90% in de plus staat.

Het succes van Numeraire is niet uniek; AI-projecten presteren over het algemeen zeer goed dit jaar. Andere AI-gedreven cryptomunten, zoals Fetch.AI (FET), laten ook een positieve trend zien. FET, ook verkrijgbaar op Bitvavo, steeg in de afgelopen 24 uur met ruim 9 procent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.