Oman en Kyrgyzstan zetten vol in op crypto mining

TTijmen 21 augustus 2023 15:48

Oman en Kyrgyzstan boren de crypto mining industrie aan met miljoeneninvesteringen in nieuwe mining centrales. Beide landen zien enorme potentie in blockchain-technologie en verwachten dat deze ontwikkeling hun economieën ten goede zal komen.

Oman investeert zwaar in crypto mining

De sultanstaat Oman heeft een nieuwe stap gezet in de wereld van cryptocurrency door een tweede mining operatie te openen ter waarde van 370 miljoen dollar. Deze investering volgt kort op de opening van de eerste mining centrale in het land, waar destijds 390 miljoen dollar in werd gestoken. De lokale media maken bekend dat het bedrijf achter de mining centrales, Exahertz International, in minder dan een jaar al 760 miljoen dollar in de crypto mining-industrie heeft geïnvesteerd. Ze verwachten dat er de komende tijd nog meer centrales bijkomen.

Oman's nieuwe centrale breidt snel uit

De nieuwe mining centrale in Oman is al operationeel met op dit moment twee actieve mining apparaten. Het plan is om dit aantal in oktober uit te breiden naar 15 duizend machines. De benodigde hardware is afkomstig van de Chinese crypto mining fabrikant Bitmain Technologies. De investering in deze infrastructuur toont aan dat Oman vastbesloten is om een grote speler te worden in de crypto mining-industrie.

Mining centrales stimuleren lokale economie

Sam Ferdows, CEO van Moonwalk Systems en partner van Exahertz, ziet een groot potentieel in de ontwikkeling van de crypto mining-industrie in Oman, zowel voor de economie van het land als voor de lokale bevolking. Ferdows gelooft dat de mining centrales lokale werkgelegenheid en productiviteit zullen stimuleren. Hij is ook van plan om lokale werknemers te trainen in datamanagement en blockchain technologie, wat de kennisbasis in het land verder zal versterken.

Ook Kyrgyzstan, een Centraal-Aziatisch land, heeft plannen aangekondigd om de wereld van crypto mining te betreden. Het land is van plan een mining centrale te bouwen die gebruikmaakt van waterkracht. De centrale, die 20 miljoen dollar zal kosten, zal overtollige energie van een lokale waterkrachtcentrale gebruiken om crypto te minen. Deze stap toont aan dat Kyrgyzstan ook de potentie van blockchain-technologie inziet en bereid is te investeren in deze opkomende industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.