November: De maand van successen voor XRP?

PPieter 2 november 2023 23:49

Historische data tonen aan dat november een maand van kracht is voor XRP, de cryptocurrency van FinTech-bedrijf Ripple. Maar zal deze trend zich dit jaar voortzetten? Lees meer over de geschiedenis en toekomstige verwachtingen van XRP.

XRP schittert in november

Als we naar het verleden kijken, heeft XRP in de maand november steevast een sterke prestatie neergezet. Volgens data van CryptoRank, heeft de cryptocurrency een gemiddeld maandelijks rendement van maar liefst 70,1% in november. Dit betekent dat XRP in deze maand consequent betere prestaties heeft geleverd dan zijn concurrenten.

XRP overtreft BTC en ETH

In dezelfde periode is XRP erin geslaagd Bitcoin (BTC) - de reus in de cryptowereld - en Ethereum (ETH) voor te blijven. Met een gemiddeld rendement van 46,9% voor BTC en slechts 0,91% voor ETH in november, blijven deze cryptocurrencies ver achter bij de prestaties van XRP. XRP lijkt dus de go-to keuze te zijn voor beleggers die in de maand november willen investeren.

Winstgevend vierde kwartaal

De historische gegevens geven aan dat XRP-beleggers vaak goede resultaten boeken in het vierde kwartaal van het jaar. Ook dit jaar lijkt geen uitzondering te zijn, aangezien de prijs van XRP al met meer dan 20% is gestegen sinds het begin van oktober. Dit suggereert dat de sterke november-prestaties van XRP zich ook dit jaar kunnen voortzetten.

Ripple Swell-evenement: wat te verwachten?

Het jaarlijkse Ripple Swell-evenement, dat plaatsvindt op 8 en 9 november in Dubai, brengt belangrijke spelers en partners uit de blockchain- en crypto-industrie samen. De XRP-gemeenschap speculeert volop over mogelijke grote aankondigingen tijdens dit evenement. Dit betekent dat er potentieel belangrijk nieuws aan de horizon is dat de prestaties van XRP verder zou kunnen beïnvloeden.

Naast het Ripple Swell-evenement is er ook aandacht voor de aanhoudende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op 9 november, de laatste dag van het evenement, staat er een belangrijke deadline gepland. Beide partijen moeten een tijdschema voorleggen aan de rechtbank voor het lopende geschil. Dit kan ook een aanzienlijke impact hebben op de koers van XRP.

Op dit moment is de koers van XRP net iets meer dan $0,62. Met een wekelijkse winst van 11,11% lijkt XRP de maand november sterk te beginnen. Echter, gezien de historische prestaties, het aankomende Ripple Swell-evenement en de juridische strijd, blijft de vraag of XRP opnieuw in de schijnwerpers zal staan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.