Noord-Koreaanse Lazarus Group maakt een buit van $240 miljoen in cryptocurrency

PPieter 17 september 2023 02:51

De Noord-Koreaanse, door de overheid gefinancierde hackersgroep Lazarus Group heeft in de afgelopen 104 dagen een indrukwekkende buit van $240 miljoen aan cryptocurrency gemaakt. De groep, bekend om haar grootschalige crypto hacks, heeft diverse grote investeerders getroffen.

Aanzienlijke winsten voor de Lazarus Group

De Lazarus Group, een Noord-Koreaanse hackersgroep die wordt gefinancierd door de overheid, heeft in de afgelopen 104 dagen een verbluffende $240 miljoen aan cryptocurrency gestolen. De groep, die bekend staat om haar grootschalige crypto hacks, heeft dit succes behaald via verschillende grote hacks. Dit werd onthuld in een recent gepubliceerd rapport van beveiligingsgigant Elliptic.

Lazarus Group mogelijk achter CoinEx Hack

Recentelijk, vier dagen geleden om precies te zijn, werd crypto exchange CoinEx het doelwit van een hack. De schade wordt geschat op een bedrag tussen de $53 en $55 miljoen. De gestolen tokens werden overgemaakt naar een wallet die in verband is gebracht met de Lazarus Group, waardoor er een sterk vermoeden bestaat dat deze groep verantwoordelijk is voor de hack.

Grootschalige hacks door de Lazarus Group

De Lazarus Group draagt de twijfelachtige eer van het uitvoeren van enkele van de grootste crypto hacks in de geschiedenis. De groep was onder meer verantwoordelijk voor de Ronin Bridge hack, waarbij $540 miljoen werd buitgemaakt. Ook de Harmony Horizon hack, met een totale schade van $100 miljoen, wordt toegeschreven aan de Lazarus Group.

Het is bekend dat Noord-Korea de opbrengsten van de hacks gebruikt om hun wapenprogramma's te financieren. In feite is het nucleaire programma van het land grotendeels gefinancierd met de opbrengsten van cryptocurrency. Hoewel de buit van de Lazarus Group het afgelopen jaar met 80% is gedaald, is het onduidelijk of dit het resultaat is van verbeterde beveiliging of andere factoren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.