Noord-Koreaanse hackers plannen verkoop van miljoenen aan gestolen Bitcoin, volgens FBI

PPieter 24 augustus 2023 07:56

Noord-Koreaanse staatshackers worden ervan verdacht van plan te zijn om een enorme hoeveelheid gestolen Bitcoin te verkopen. Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) waarschuwt cryptobedrijven voor deze mogelijke actie.

Noord-Koreaanse hackers plannen Bitcoin-verkoop

Noord-Korea staat bekend om zijn beruchte hackers, wiens activiteiten worden gekenmerkt door criminele intenties in plaats van gericht te zijn op nationale veiligheid. De nieuwste zet van de hackers zou het verkopen van een enorme hoeveelheid gestolen Bitcoin zijn, een claim die is gedaan door het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI).

Volgens informatie van de FBI zijn de hackers in het bezit van ongeveer 1.580 BTC, ter waarde van ruim 40 miljoen dollar. Deze zijn teruggeleid naar zes verschillende wallet-adressen, die de hackers zouden kunnen gebruiken om de gestolen tokens op cryptocurrency-exchanges te verkopen. Het vermoeden bestaat dat het bedrag afkomstig is van verschillende grote hacks, waaronder die van crypto-betalingsverwerker Alphapo, betalingsverwerker CoinsPaid en crypto-walletprovider Atomic Wallet.

Crypto-hacks financieren Noord-Koreaans kernwapenprogramma

Deze hacks zijn niet zonder reden. Ze vormen een belangrijke bron van inkomsten voor het gesloten land, dat op deze manier genoeg geld binnenhaalt om zijn kernwapenprogramma mee te financieren. Echter, de bear market in 2022 heeft de waarde van de gestolen coins verlaagd, waardoor de financiering onder druk is komen te staan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.