Nomura Holdings stapt met nieuw bitcoin fonds de digitale activamarkt in

TTijmen 19 september 2023 19:52

Nomura Holdings, de grootste investeringsbank van Japan, heeft via haar dochteronderneming 'Laser Digital Asset Management' een nieuw bitcoin fonds gelanceerd, gericht op institutionele investeerders. De lancering betekent een belangrijke stap voor de adoptie van Bitcoin in de institutionele wereld en de verdere ontwikkeling van de digitale activabranche.

Nieuwe Bitcoin fonds door Nomura

Laser Digital Asset Management, een dochteronderneming van Nomura Holdings, heeft een significant nieuw bitcoin fonds op de markt gebracht. Deze lancering is een belangrijke stap in de adoptie van Bitcoin, gericht op institutionele investeerders. Het biedt deze investeerders een nieuwe toegangsweg tot investeringen in dit soort digitale activa.

Risicobeheer en toegankelijkheid voor investeerders

Het bitcoin fonds is ontworpen met hoge niveaus van risicobeheer en naleving om de veiligheid van institutionele klanten te waarborgen. Dit maakt Bitcoin niet alleen toegankelijker voor institutionele investeerders, maar brengt tevens nieuwe fondsen naar de groeiende digitale activamarkt.

Nomura Holdings erkent potentieel Bitcoin

Nomura Holdings, met een waarde van 500 miljard dollar, is een financiële reus die diensten verstrekt aan vooraanstaande institutionele investeerders. De lancering van hun bitcoin fonds door hun dochteronderneming toont aan dat zelfs de groten van de financiële wereld het potentieel van Bitcoin en andere digitale activa te erkennen.

Sebastien Guglietta, hoofd van Laser Digital Asset Management, benadrukt de rol van technologie bij het stimuleren van economische groei. Hij wijst ook op de mogelijkheid van langetermijnblootstelling aan Bitcoin, wat een oplossing biedt voor investeerders die deze macro-trend willen vastleggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.