Nieuwe meme coin zorgt voor miljonairs, maar er is een vangst

TTijmen 6 februari 2024 07:02

Een nieuwe meme coin, gebaseerd op de populaire 'dogwifhat' meme, heeft meerdere traders miljonair gemaakt. Echter, er is een vreemde situatie ontstaan rondom deze cryptocurrency, die de oorspronkelijke maker zelf in het leven heeft geroepen.

Herkomst van de WIF memecoin

In 2019 werd de meme 'dogwifhat' populair, waarbij afbeeldingen van dogecoin's shiba inu-hond met allerlei grappige hoeden werden gedeeld. Dit inspireerde de crypto-gemeenschap om de memecoin met de ticker WIF te creëren. Deze is inmiddels verder ontwikkeld en heeft een rivaal gekregen, wat tot merkwaardige omstandigheden heeft geleid.

Meme maker sticht alternatieve coin

De maker van de meme, een gebruiker met de naam issa, heeft een alternatieve versie van de memecoin opgericht. Volgens issa, heeft hij niets te maken met de uitgevers van de oorspronkelijke memecoin op de Solana (SOL) blockchain. Hij beweert dat zijn versie, die op de Ethereum (ETH) blockchain is gemaakt, de 'originele' is.

Verdachte handel en grote winsten

Het lijkt erop dat de nieuwe versie van de memecoin tot wat vreemde situaties heeft geleid. Volgens blockchain-analist Lookonchain hebben twaalf walletadressen met de nieuwe versie van de memecoin een winst gemaakt van 770 ETH, wat op dit moment ongeveer 1,8 miljoen dollar is. Het originele geïnvesteerde bedrag was slechts 1,6 ETH, ofwel 3.700 dollar. Dit heeft ertoe geleid dat er nog ongeveer 8,7 miljoen WIF over is, wat ongeveer 840.000 dollar waard is.

Na de introductie van de nieuwe memecoin, daalde de waarde ervan sterk. De token crashte na de introductie met meer dan 80%. De prijs steeg kort naar iets meer dan 30 cent, maar begon daarna te dalen naar ongeveer 5 cent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.