Nieuwe hoop voor Spot Bitcoin ETFs: SEC-voorzitter wijzigt standpunt

PPieter 15 december 2023 09:17

In een verrassende wending toont Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), steun voor Spot Bitcoin ETFs. Deze verandering van standpunt volgt op een rechterlijke uitspraak in de SEC-rechtszaak tegen Grayscale.

SEC-voorzitter verandert standpunt over Spot Bitcoin ETFs

Gary Gensler, de bekende voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft recentelijk in een interview met CNBC een verrassende standpuntwijziging aangekondigd betreffende Spot Bitcoin ETFs. Tot op heden heeft zijn commissie alle aanvragen voor Spot Bitcoin ETFs afgewezen. Maar nu, na een recente rechterlijke uitspraak in de SEC-rechtszaak tegen Grayscale, lijkt hij van gedachten te zijn veranderd. Gensler gaf aan dat ze de aanvragen opnieuw zullen bekijken, gebaseerd op deze nieuwe rechterlijke uitspraak.

Groeiend vertrouwen in snelle lancering Spot Bitcoin ETF

Onmiddellijk na de positieve uitspraak van de rechter in de ETF-rechtszaak tussen Grayscale en de SEC, nam het vertrouwen in de snelle komst van een Spot Bitcoin ETF toe. Dit vertrouwen groeide nog sterker toen BlackRock zich ook in de zaak begon te mengen. Deze ontwikkelingen suggereren dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten slechts een kwestie van tijd is. Deze positieve vooruitzichten hebben de afgelopen maanden bijgedragen aan de stijging van de Bitcoin koers.

Waarom weigert de SEC Spot Bitcoin ETFs?

Er blijven vragen over de reden waarom de SEC geen Spot Bitcoin ETF op de markt toelaat, terwijl Bitcoin Futures ETFs wel zijn toegestaan. Volgens de SEC is er teveel sprake van marktmanipulatie om een Spot Bitcoin ETF toe te laten, terwijl het wel goed is om een Bitcoin Futures ETF op de markt te laten. Dit standpunt van de SEC wordt betwist door de rechter, die de SEC nu dwingt om hun afwijzingsredenen voor dit populaire beleggingsproduct opnieuw te bekijken.

Voor degenen die de cryptowereld willen betreden en overwegen om Bitcoin of een andere cryptocurrency te kopen, is er een exclusieve decemberaanbieding. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. Bovendien betaal je geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.