Nederlandse miljonairs in opmars, terwijl aantal bitcoin miljonairs daalt: een analyse

PPieter 8 september 2023 14:22

Ondanks de economische recessie groeit het aantal miljonairs in Nederland, terwijl het aantal bitcoin miljonairs wereldwijd aanzienlijk daalt. Credit Suisse voorspelt deze trend in hun recente 'Global Wealth Report'.

Nederlandse miljonairs groeien ondanks economische tegenspoed

Tegen de huidige economische context in, heeft Nederland een groeiend aantal miljonairs terwijl het aantal bitcoin miljonairs wereldwijd afneemt. Credit Suisse heeft deze inzichten aangeboden in hun 'Global Wealth Report', waarin flitsende cijfers en toekomstvoorspellingen voorkomen. Ondanks de economische recessie en de hoge inflatie, stijgt het aantal miljonairs in Nederland. Dit contrasteert met de wereldwijde trend van dalende aantallen van bitcoin miljonairs, mogelijk beïnvloed door het strakke monetaire beleid van centrale banken.

Voorspelde groei van Nederlandse miljonairs

Ondanks de huidige economische recessie blijft het aantal Nederlandse miljonairs groeien. Volgens de gegevens van Credit Suisse is het aantal miljonairs in 2022 met 26.000 gestegen tot een totaal van 1.175.000. Interessant is dat deze groei naar verwachting zal blijven stijgen. Voor 2027 voorspelt het rapport een totaal van 1.370.000 miljonairs in Nederland, wat een toename van 16,6 procent zou betekenen.

Scherpe daling van bitcoin-miljonairs

Terwijl het aantal miljonairs in Nederland groeit, heeft het aantal bitcoin-miljonairs wereldwijd een scherpe daling meegemaakt. In 2022 daalde het aantal bitcoin-miljonairs met maar liefst 80 procent. Dit betekent dat het aantal wallets met ten minste 1 miljoen dollar aan BTC is gedaald van 112.898 in 2021 tot slechts 23.245. Dit kan te maken hebben met de daling van de bitcoin koers, wellicht beïnvloed door het strakke monetaire beleid van centrale banken wereldwijd. Echter, BitInfoCharts geeft aan dat er momenteel 70.358 adressen zijn met minimaal 1 miljoen dollar aan bitcoin, wat suggereert dat er een vorm van herstel is.

Het exacte aantal bitcoin-miljonairs kan verschillen, afhankelijk van de bron. Volgens Henley & Partners, een in Londen gevestigd adviesbureau, ligt het aantal op ongeveer 40.500. Als we verder kijken dan alleen bitcoin, schatten ze het aantal crypto-miljonairs op ongeveer 88.200. Dit wijst op de diversiteit van investeringen binnen de crypto ruimte, maar toont ook aan dat bitcoin nog steeds de dominante munt is voor hoogwaardige investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.