Nederlandse Crypto Analist Ziet Positieve Signalen voor Bitcoin

PPieter 22 september 2023 09:53

De bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe geeft aan dat hij de toekomst van Bitcoin positief inziet, ondanks enige tegenvallers in de koersontwikkeling. Voor hem zijn de cruciale koersniveaus $26.700 en $28.000.

Cruciale koersniveaus van Bitcoin

Volgens Michaël van de Poppe, een toonaangevende Nederlandse crypto-analist, zijn de cruciale koersniveaus van Bitcoin rond de $26.700 en $28.000. Hij beschrijft het prijsgebied ertussen als 'ruis'. Een uitbraak boven de $28.000 zou interessant zijn voor lange posities, terwijl een daling onder de $26.700 zou leiden tot het kopen bij $26.000. Ondanks de volatiliteit van de markt blijft van de Poppe optimistisch over de toekomst van Bitcoin.

Niet uitgekomen voorspellingen

Van de Poppe voorspelde dat de koers van Bitcoin zou opleven na de bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank. Helaas kwamen deze voorspellingen niet uit. Volgens de analist bevindt Bitcoin zich nog steeds op een cruciaal koersniveau dat het moet vasthouden. De markten corrigeerden na de bijeenkomst en Van de Poppe verwachtte een opluchtingsrally tijdens de opening van de Amerikaanse markten, afhankelijk van of Bitcoin de $26.500 kon behouden.

Van de Poppe geeft aan dat we 'terug in de chop' zijn. Dit term betekent dat de koersen heen en weer bewegen zonder een duidelijke richting te kiezen. Dit is wat we de afgelopen maanden hebben gezien bij Bitcoin, waarbij er geen duidelijke richting in de koers was en er voornamelijk zijwaarts werd gehandeld.

Huidige Bitcoin koers

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers niet zo positief. Het begon op 22 september met een koers van $26.625, wat een daling van 1,50% betekent in de afgelopen 24 uur. De rest van de markt presteert ook niet veel beter dan Bitcoin, met Ethereum dat op een daling van 1,75% staat voor de afgelopen 24 uur.

Bitcoin's marktdominantie

Ondanks de huidige dalingen lijkt Bitcoin zijn dominantie in de markt verder te kunnen uitbreiden. Qua market cap loopt Bitcoin in ieder geval iets voor op Ethereum, met zijn $519 miljard ten opzichte van de $191 miljard van Ethereum. Dit suggereert dat ondanks de koersfluctuaties, Bitcoin nog steeds een sterke positie heeft in de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.