Mysterieuze Wallet ontvangt groot Ethereum bedrag van oprichter

PPieter 29 augustus 2023 08:59

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft een aanzienlijk bedrag overgemaakt naar een onbekende wallet. De reden achter deze transactie blijft onduidelijk, evenals de identiteit van de ontvanger.

Buterin maakt grote transactie naar Vb 2

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin maakte recentelijk een aanzienlijke transactie. Hij stuurde een bedrag van 3,000 ETH, wat op dit moment overeenkomt met zo'n $5 miljoen, naar een wallet met de naam 'Vb 2'. Na deze transactie heeft het Vb 2-adres in totaal 3.018 Ethereum in zijn bezit. Buterin heeft nog steeds zo'n 933 ETH over, wat gelijkstaat aan ongeveer $1,5 miljoen.

Identiteit ontvanger en motief transactie blijven gissen

Het is momenteel niet duidelijk wie de eigenaar is van de ontvangende wallet. De reden achter deze transactie is ook onbekend. In het verleden heeft Buterin al eerder grote hoeveelheden cryptocurrency gedoneerd aan goede doelen. Het is mogelijk dat dit opnieuw het geval is, waarbij het geld eerst naar een enkele wallet wordt gestuurd om vervolgens gedistribueerd te worden naar verschillende organisaties. Het kan echter ook een veiligheidsmaatregel zijn, waarbij fondsen verdeeld worden over meerdere wallets om het risico op verlies door hacks of andere beveiligingsincidenten te verminderen.

Vitalik Buterin is bekend om zijn grote transacties. Eerder besloot hij 600 ETH over te maken naar een Coinbase-adres, wat op dat moment ongeveer $1 miljoen waard was. Volgens Etherscan data had Buterin na deze transactie nog 3.933 ETH in zijn portefeuille, met een geschatte waarde van $6,5 miljoen. Ondanks de speculatie, heeft de recente transactie geen invloed gehad op de Ethereum prijs. De waarde daalde zelfs met 2%, maar herstelde zich snel naar de oorspronkelijke waarde.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.