Mysterieuze bewegingen van miljarden SHIB-tokens door 'whales'

PPieter 20 oktober 2023 13:41

Onverklaarde massale verplaatsingen van SHIB-tokens door Shiba Inu 'whales' zaaien verwarring, waarbij miljarden tokens worden verplaatst zonder merkbare prijsveranderingen. Dit merkwaardige gedrag roept vragen op over marktstabiliteit en de invloed van grootbezitters.

Explosieve toename in SHIB-token uitstroom

In slechts een etmaal is er een explosieve toename waargenomen in de uitstroom van SHIB-tokens van 'whales'. Deze uitstroom steeg met maar liefst 400%, van 53,81 miljard naar 208,28 miljard SHIB, volgens data van IntoTheBlock. Dit gebeurde ondanks het feit dat de prijs van de token stabiel bleef, wat het fenomeen nog mysterieuzer maakt.

Gelijktijdig met de uitstroom zagen we een sterke daling in de dagelijkse instroom naar de wallets van deze 'whales'. Eerst was er een instroom van 4,66 biljoen tokens, maar dat aantal viel terug tot een magere 271,32 miljard in dezelfde periode. Het is mogelijk dat deze grote bewegingen verband houden met tokenverplaatsingen tussen beurswallets, mogelijk georkestreerd door de beurzen zelf.

Centrale houders van SHIB-tokens

Het grootste deel van de SHIB-tokens, ongeveer 623 biljoen inclusief het burn-adres, wordt vastgehouden door deze 'whales'. Veel van deze wallets zijn eigendom van grote centrale beurzen. Het feit dat de SHIB-prijs stabiel bleef ondanks de grote uitstroom, suggereert mogelijk gecoördineerde acties door deze centrale entiteiten, wat vragen oproept over hun mogelijke invloed en impact op de marktstabiliteit.

Discussie over marktstabiliteit en invloed 'whales'

De recente activiteiten en de concentratie van SHIB-tokens in een beperkt aantal wallets brengt de discussie over marktstabiliteit en de invloed van grootbezitters terug op de voorgrond. Hoewel de exacte redenen achter deze bewegingen onduidelijk zijn, benadrukt het de fascinerende en onvoorspelbare aard van de cryptowereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.