Mysterieus Satoshi-account op X zorgt voor opschudding in cryptowereld

PPieter 3 oktober 2023 09:12

Een X-account met de handle @satoshi, dat sinds 2018 niet meer actief was, heeft weer een bericht gepost. Dit brengt de cryptocommunity in beroering en leidt tot diverse speculaties.

Satoshi-account op X heractiveert na jarenlange stilte

Het X-account @satoshi heeft sinds 2018 voor het eerst weer een bericht gepost, wat direct tot speculaties leidt binnen de cryptogemeenschap. De naam Satoshi Nakamoto is immers de pseudoniem van de bedenker van bitcoin, maar niemand weet wie er daadwerkelijk achter deze naam en dus achter bitcoin zit. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het account werkelijk van deze Satoshi Nakamoto is, aangezien hij of zij sinds 2011 niets meer van zich heeft laten horen.

Belangrijke aankondiging op heractiveerd Satoshi-account

Het bericht dat op het X-account is gepost heeft binnen de kortste keren 4.2 miljoen views gekregen. In dit bericht wordt aangekondigd dat er in de komende maanden verschillende aspecten van bitcoin onderzocht gaan worden die niet expliciet in de whitepaper zijn opgenomen. Deze aspecten zijn allemaal onderdeel van bitcoin en zijn belangrijk. Enkele van deze ideeën werden al in de beginjaren aangeroerd; nu is het volgens de poster tijd om deze verder te onderzoeken en uit te leggen.

Craig Wright mogelijk brein achter heractivering Satoshi-account

Al snel na de heractivatie van het Satoshi-account is de link gelegd met Craig Wright. Hij wordt door sommigen gezien als de mogelijke persoon achter het account. Het is natuurlijk pure speculatie, maar een dergelijk scenario lijkt realistischer dan dat de 'echte' Satoshi weer van zich laat horen. Vooral gezien het feit dat het account al vijf jaar geen bericht had geplaatst, doen deze speculaties de ronde. Zit er wellicht een agenda achter en wil iemand een specifieke boodschap verspreiden?

Het is belangrijk om te weten dat het Satoshi-account pas in november 2018 is aangemaakt, dus het stamt niet uit de vroege Twitter-dagen. Het account heeft bovendien een blauw vinkje, wat suggereert dat iemand voor het account heeft betaald en dus zijn persoonsgegevens met X heeft moeten delen. Daarom is het raadzaam om niet teveel waarde te hechten aan de berichten die de komende dagen op dit account zullen worden geplaatst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.