Mogelijke renteverlaging in 2024: een springplank voor Bitcoin?

TTijmen 29 november 2023 07:02

Deskundigen op Wall Street verwachten dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rente in 2024 zal verlagen. Wat betekent dit voor de Bitcoin? Zal deze voorspelling de volgende grote groeispurt voor Bitcoin inluiden? Laten we dieper ingaan op deze kwestie.

Verwachtingen van renteverlaging in 2024

Op Wall Street heerst consensus dat een renteverlaging door de Federal Reserve in 2024 aanstaande is. De grootste onzekerheden zijn wanneer deze verlagingen beginnen en hoeveel procent de rente uiteindelijk zal dalen. Een handelaar op de optiemarkt zet in op een renteverlaging van 2,5 procent en riskeert daarvoor 13 miljoen dollar, met als potentiële winst 200 miljoen dollar als de rente zakt naar het voorspelde niveau van 2,0 procent in 2024.

De futuresmarkt verwacht dat de rente na 18 december 2024 met 0,974 procent gedaald is vanaf het huidige niveau van 5,328 procent. Dit zou een rente van 4,353 procent opleveren. De markt heeft echter al zeven keer gewed op de eerste renteverlagingen van de Federal Reserve, waardoor het nog steeds onzeker is of de verwachtingen over een aanstaande renteverlaging daadwerkelijk zullen uitkomen.

Impact van renteverlaging op Bitcoin

Een renteverlaging zou een zachte landing kunnen betekenen voor de Bitcoin, ondanks de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve. In het verleden volgde vrijwel altijd een recessie na een rentecampagne, maar als we de recessie dit keer kunnen vermijden en de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF en de bitcoin halving aan de horizon staan, dan zou de Bitcoin koers in 2024 een enorme groei kunnen doormaken. Zelfs als er toch een recessie komt, verwacht men op de lange termijn weinig effect op de Bitcoin, omdat de rente toch wel richting nul zal gaan vanwege de onhoudbare schuldpositie van de Amerikaanse overheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.