Mogelijke beurscrash: Cryptomarkt kan 440 miljard dollar verliezen

PPieter 25 september 2023 20:03

Crypto-analist Nicholas Merten, ook bekend als DataDash, waarschuwt dat de cryptomarkt mogelijk een crash van 440 miljard dollar kan ervaren. Dit komt voornamelijk door de plannen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, om de rentes op te voeren.

Mogelijke krimp van de cryptomarkt

Volgens Nicholas Merten, beter bekend als DataDash, zou de huidige marktwaarde van iets meer dan 1 biljoen dollar mogelijk kunnen krimpen met 440 miljard dollar, een daling van ongeveer 44%. Als dit scenario zich voltrekt, zou de bitcoin koers weer terug kunnen vallen naar bearmarkt-territorium, met prijzen variërend van 15.000 tot 16.000 dollar. Dit zou hetzelfde niveau zijn als de koers vlak na de instorting van FTX eind vorig jaar.

Hoewel de cryptomarkt als geheel een mogelijke krimp kan ervaren, blijft bitcoin relatief sterk in vergelijking met altcoins. De markt voor altcoins heeft sinds april geen nieuw hoogtepunt bereikt en is relatief zwak. Merten ziet als meest gunstige scenario dat altcoins stabiliseren rond hetzelfde niveau als afgelopen winter.

Rollen van de Federal Reserve in crypto koersen

Een van de belangrijkste redenen waarom Merten zo bearish is, is het beleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. De Fed heeft aangekondigd dat het bereid is om de rentes nog verder te verhogen om de inflatie te beteugelen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor risicovolle activa zoals crypto. Deze waarschuwingssignalen zijn ook merkbaar in andere delen van de financiële wereld, zoals stijgende olieprijzen en een sterke dollar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.