Misvattingen van massale investeringen: Waarom crypto startups falen

PPieter 29 juli 2023 13:11

Hoewel 2021 een stroom van investeringen naar de crypto markt zag, hebben de meeste startups niet het succes kunnen behalen dat men had gehoopt. Het falen van deze bedrijven werpt een licht op de nog onvolwassen cryptomarkt.

Massale investeringen leveren weinig succes

De bull markt van 2021 trok een hoop aandacht naar de crypto markt. Met de hype rondom decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) projecten, stroomden nieuwe investeerders toe, waaronder grote venture kapitaal bedrijven. Deze bedrijven, die kapitaal verstrekken aan startups met potentie tot hoge groei, hebben echter ontdekt dat een groot deel van hun investeringen niet het gewenste rendement heeft opgeleverd.

Ondanks de enorme financieringen die naar de crypto en blockchain startups gingen, hebben maar weinig bedrijven een daadwerkelijk product kunnen ontwikkelen. Het rapport van crypto venture Lattice toonde aan dat slechts 5% van de bedrijven waarin werd geïnvesteerd, succesvol was in het ontwikkelen van een product dat ook daadwerkelijk door de markt werd gebruikt.

In de verdeling van investeringen in de crypto sector, werd het meeste geld gestoken in Web3 projecten. Deze sector wist in totaal $977 miljoen aan investeringen op te halen, wat aanzienlijk meer is dan de DeFi sector met $762 miljoen en gecentraliseerde exchanges (CeFi) met $237 miljoen.

Ethereum biedt meest succesvolle platform

Ondanks de vele mislukkingen, waren er ook enkele successen te melden. De meest succesvolle bedrijven bleken namelijk op de Ethereum (ETH) blockchain te werken. Maar liefst 4% van alle succesvolle projecten heeft zich op dit platform gevestigd, terwijl projecten op de BNB blockchain van crypto exchange Binance beduidend minder succesvol waren.

Cryptomarkt: nog niet volledig geïntegreerd

Het gebrek aan succes van crypto startups onthult dat de cryptomarkt nog niet volledig is geïntegreerd in de bredere economie en maatschappij. Hoewel er aanzienlijke investeringen en interesse zijn, blijft het gebrek aan acceptatie en begrip van cryptocurrency en blockchain-technologieën door het algemene publiek een grote uitdaging. Daarnaast dragen de hoge volatiliteit en regelgevingsonzekerheden bij aan het beeld van een nog onvolwassen markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.