Miljoenenfout crypto exchange maakt moeder tijdelijk multimiljonair

TTijmen 9 september 2023 09:31

Een fout bij een crypto exchange maakte een geëmigreerde moeder in Australië tijdelijk multimiljonair. Door een onjuiste invoer in het systeem ontving Thevamangari Manivel meer dan $10 miljoen, in plaats van slechts $100.

Fout maakt immigrant tijdelijk multimiljonair

Een onverwachte wending in het leven van Thevamangari Manivel, die emigreerde naar Australië voor een beter leven voor haar gezin. Door een fout in het systeem van de crypto exchange Crypto.com werd ze tijdelijk multimiljonair. In plaats van de $100 die haar toenmalige vriend had gestort, werd plotseling $10,4 miljoen op haar rekening gestort.

In plaats van stappen te ondernemen om het onterecht ontvangen geld terug te geven, maakte Manivel twee afzonderlijke overschrijvingen naar een Maleisische bankrekening. Toen de bank contact opnam om het geld terug te vorderen, viel deze actie niet in de smaak. Ze beweerde later dat ze dacht dat de berichten van de bank frauduleus waren.

Harde consequenties voor misstap

Deze misstap leidde tot ernstige gevolgen voor Manivel. In maart 2022 werd ze gearresteerd op de luchthaven van Melbourne toen ze op weg was naar Maleisië met een enkeltje en meer dan $11.000 aan contant geld. Ze werd veroordeeld tot 209 dagen gevangenisstraf en moet bovendien 200 uur taakstraf uitvoeren. Haar visumstatus hangt nu in de balans en ook haar voormalige vriend staat op het punt veroordeeld te worden voor zijn rol in de affaire.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.