MicroStrategy plant extra aandelenuitgifte om nog meer Bitcoin aan te schaffen

PPieter 2 augustus 2023 08:07

MicroStrategy, de ICT-firma van Michael Saylor, plant om $750 miljoen op te halen middels een nieuwe aandelenuitgifte. Het doel is om meer bitcoin aan te kopen en om meer bedrijfskapitaal te behouden.

MicroStrategy wil meer bitcoin kopen

Michael Saylor's MicroStrategy kan niet genoeg krijgen van Bitcoin. Het bedrijf is van plan om een nieuwe aandelenuitgifte te doen met als doel om $750 miljoen op te halen. Dit geld zal gebruikt worden om nog meer Bitcoin aan te schaffen. MicroStrategy heeft al een aanvraag voor deze aandelenuitgifte ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Opbrengsten gaan naar bitcoin en bedrijfskapitaal

De opbrengsten van deze aandelenuitgifte zullen niet alleen voor de aankoop van méér Bitcoin worden gebruikt, maar ook om meer bedrijfskapitaal aan te houden. Dit betekent dat het bedrijf meer liquide middelen wil hebben voor algemene bedrijfsdoeleinden en niet alleen voor de aankoop van Bitcoin.

MicroStrategy bezit $4,5 miljard aan Bitcoin

MicroStrategy heeft al een indrukwekkende hoeveelheid Bitcoin in bezit. Op dit moment heeft het bedrijf 152.800 Bitcoin op zijn naam staan. Met de huidige prijzen betekent dit dat hun Bitcoin-portefeuille ongeveer $4,5 miljard waard is.

Het nieuws van MicroStrategy's plannen heeft de Bitcoin-markt beïnvloed. De koers van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur even naar $29.700 geschoten. Het is duidelijk te zien dat het nieuws invloed heeft op de volatiliteit van de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.