Meme-hero Cheems overleden, crypto wereld treurt

TTijmen 21 augustus 2023 12:21

De wereld van de cryptocurrency is in rouw door het overlijden van de geliefde Shiba Inu hond, Cheems. Deze hond stond bekend om zijn rol in vele memes en heeft zelfs de inspiratie gevormd voor enkele bekende meme-coins.

Shiba Inu: het gezicht van meme-coins

De Shiba Inu is een hondenras dat zijn roem dankt aan zijn populariteit binnen de crypto wereld. Dit Japanse hondenras werd het gezicht van populaire meme-projecten zoals Dogecoin en Shiba Inu. De hond, genaamd Cheems, was een boegbeeld in vele memes en wordt nu gemist door de crypto gemeenschap.

Een specifieke Shiba Inu, genaamd Kabosu, is de inspiratiebron geweest voor Dogecoin. De 'Doge' meme ontstond rond 2010-2011 toen een foto van Kabosu, met een opmerkelijke en grappige uitdrukking, op social media verscheen. Deze foto verspreidde zich snel en werd uiteindelijk gekozen als het gezicht van Dogecoin.

Cheems: een ster in de meme-wereld

De 'Cheems' meme, gebaseerd op de Shiba Inu hond, is een latere variant van de 'Doge' meme. In 2019 werd een foto van Cheems, waarop hij er ongelukkig uitzag, een hit op het internet. Dit leidde tot zijn status als online ster en maakte hem een geliefde figuur binnen de meme-cultuur.

De trieste dood van Cheems

Op 19 augustus deelde de eigenaar van Cheems het verdrietige nieuws van zijn overlijden op Instagram. De fans van de hond worden aangemoedigd om niet te treuren, maar om zich te herinneren aan al het geluk dat Cheems heeft gebracht.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.