Matrixports Bitcoin voorspelling voor 2023 dreigt uit te komen

PPieter 11 december 2023 07:46

Matrixports voorspelling dat de Bitcoin prijs eind 2023 rond de 45.000 dollar zou uitkomen, lijkt te gaan kloppen. Terwijl het jaar ten einde loopt, is de Bitcoin koers slechts een fractie verwijderd van dit doel.

Matrixports bitcoin voorspelling bijna realiteit

Matrixport, een prominente speler in de cryptowereld, lijkt een nauwkeurige voorspelling te hebben gedaan over de Bitcoin koers. Aan het begin van 2023 stelden zij een prijsdoel van 45.000 dollar voor Bitcoin. Nu het jaar bijna voorbij is, is de Bitcoin koers nog maar een flinterdun laagje verwijderd van Matrixports voorspelde prijsdoel. Dit toont aan dat hun analyse en voorspellingsmodellen zeer effectief kunnen zijn.

Anticipatie op beursfondsen stuwt Bitcoin

De stijging van de Bitcoin prijs in de laatste periode kan grotendeels toegeschreven worden aan de anticipatie op de goedkeuring van één of meerdere beursfondsen in januari. Dit laat zien dat de cryptomarkt sterk reageert op aankomende reguleringsbeslissingen en toont het potentieel voor een sterke stijging wanneer deze positief uitvallen.

Volgens Markus Thielen, hoofdonderzoeker bij Matrixport, is de Bitcoin rally van 2023 in vijf fasen verlopen. Dit zijn: reactie op inflatietrends, reactie op een bankencrisis, stijging als gevolg van BlackRock’s ETF-indiening, impuls door verschuivingen in het beleid van de Federal Reserve en ontwikkelingen in SEC-regelgeving met betrekking tot bitcoin ETF’s. Deze analyse helpt beleggers en analisten om de factoren te begrijpen die de Bitcoin prijs hebben beïnvloed.

Ethereum blijft achter op Bitcoin

Ondanks de algemene groei in de cryptomarkt, heeft niet elke munt even goed gepresteerd. Terwijl Bitcoin een indrukwekkende stijging van 164 procent heeft laten zien, blijft Ethereum, de op één na grootste cryptomunt, achter met een stijging van slechts 99 procent. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals verschil in gebruik, perceptie en risico tussen de twee munten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.