Mastercard en MoonPay bundelen krachten in de crypto- en Web3-wereld

TTijmen 28 oktober 2023 07:02

Mastercard, een wereldwijd betalingstechnologiebedrijf, heeft aangekondigd samen te werken met MoonPay, een fintech-bedrijf dat gespecialiseerd is in crypto betalingsoplossingen. Ze zullen gezamenlijk onderzoeken hoe Web3-tools marketingactiviteiten kunnen verbeteren en nieuwe benaderingen kunnen vinden om contact te maken met Mastercard-consumenten.

Samenwerking tussen Mastercard en MoonPay

Mastercard en MoonPay zijn beide enthousiast over hun nieuwe samenwerking. Ze zijn van plan samen te onderzoeken hoe Web3-tools de marketingactiviteiten kunnen verbeteren. Ze geloven dat deze tools nieuwe manieren kunnen bieden om contact te maken met de consumenten van Mastercard. De twee bedrijven hebben positief gereageerd op de samenwerking en kijken uit naar de mogelijkheden die dit in de toekomst zal bieden.

Mastercard omarmt het Web3 portfolio van MoonPay

MoonPay is een fintech-bedrijf dat zich specialiseert in betalingsoplossingen, waardoor gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en overboeken met traditionele valuta. Mastercard heeft plannen om het volledige Web3 portfolio van MoonPay te gaan gebruiken, dat verschillende tools en diensten bevat. Ook zal MoonPay bepaalde Mastercard-tools en -oplossingen, zoals 'Click to Pay', 'Mastercard Crypto Credentials' en 'Mastercard Send', integreren in zijn betaaloplossingen.

Mastercard is niet enkel actief met MoonPay, maar heeft ook andere samenwerkingen verkend. Zo hebben ze samengewerkt met de Reserve Bank of Australia om de mogelijke synergieën te onderzoeken tussen non-fungible tokens (NFT's) en central bank digital currencies (CBDC's). Gedurende deze pilot is het potentieel van NFT's in het versterken van de veiligheid en efficiëntie van CBDC's duidelijk geworden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.