Massale aanvraag van Ethereum beursfondsen door investeringsmaatschappijen

PPieter 2 augustus 2023 17:57

Een golf van aanvragen voor Ethereum beursfondsen is waargenomen bij investeringsfondsen, eerder werd dit fenomeen gezien bij Bitcoin ETF's. De vraag is of de Amerikaanse financiële toezichthouder ditmaal de aanvragen zal goedkeuren.

Meerdere aanvragen voor Ethereum futures-ETF

Zes prominente investeringsfondsen, waaronder Volatility Shares, Bitwise, VanEck, Roundhill, ProShares en Grayscale, hebben recentelijk aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Ethereum futures beursfonds. In het verleden zijn dergelijke aanvragen al tien keer ingediend, maar tot dusver zonder succes. De vraag is nu of de SEC ditmaal anders zal handelen.

Mogelijk uitstel van de SEC

Hoewel de investeringsfondsen optimistisch zijn over hun aanvragen, heeft de SEC de macht om het proces te vertragen door de beslissing uit te stellen. Desalniettemin, als alles volgens plan verloopt, kan het publiek op zijn vroegst op 12 oktober een Ethereum futures-ETF verwachten. Dit hangt echter sterk af van de beslissing van de Amerikaanse waakhond.

Bitcoin-ETF's als voorganger

De recente hype rond Ethereum ETF's volgt op de eerdere populariteit van Bitcoin ETF's. In juni veroorzaakte Blackrock, 's werelds grootste financiële instelling, een schokgolf in de cryptomarkt met de aanvraag van een Bitcoin spot beursfonds. Hoewel de SEC in het verleden nog nooit een aanvraag voor een Bitcoin spot-ETF heeft goedgekeurd, zijn er geruchten dat Blackrock mogelijk zijn Bitcoin ETF zal krijgen.

Hoewel er veel speculatie is rond de aanvraag van Blackrock, zal de eerste duidelijke beslissing van de SEC betrekking hebben op de Bitcoin-ETF aanvraag van ARK 21Shares, die later deze maand moet worden afgerond. Als de SEC één aanvraag accepteert, zou het kunnen dat alle soortgelijke aanvragen goedgekeurd worden.

Er zijn meerdere Bitcoin ETF-aanvragen die in september op de agenda staan. Echter, de SEC heeft de optie om het vonnis uit te stellen. Dit betekent dat de crypto-industrie tot begin 2024 in het ongewisse zou kunnen blijven over de definitieve beslissingen van de SEC.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.