Lyn Alden ziet een toekomst met astronomische bitcoin marktkapitalisatie

TTijmen 6 september 2023 15:33

Lyn Alden, een gerespecteerde stem in de wereld van Bitcoin, voorspelt een toekomst waarin Bitcoin een 'belachelijk hoge' marktkapitalisatie bereikt. Ze baseert haar voorspelling op het idee dat individuen op termijn een groter percentage van hun vermogen in zelfbeheerde activa zoals Bitcoin zullen aanhouden.

Potentieel voor enorme Bitcoin marktkapitalisatie

Lyn Alden, een gerenommeerde analist en expert in Bitcoin, gelooft dat de Bitcoin koers 'belachelijk hoge' waarden kan bereiken in de toekomst. Haar voorspelling is gebaseerd op de overtuiging dat mensen in de toekomst een groter deel van hun vermogen in zelfbeheerde activa zoals Bitcoin zullen aanhouden. Ze stelt dat als mensen zelfs maar een klein deel van hun vermogen in Bitcoin zouden stoppen, dit zou leiden tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers.

Bitcoin klimt op de monetaire ladder

Alden maakt een interessante vergelijking tussen Bitcoin en andere valuta. Ze merkt op dat Bitcoin gestaag stijgt op de monetaire ladder, waarbij het langzaam maar zeker verschillende overheidsmunten inhaalt. Ondanks de verschillen tussen Bitcoin en traditionele valuta, zoals de rol die ze spelen in de economie, blijft het interessant om te zien hoe de waarde van Bitcoin ten opzichte van overheidsgeld toeneemt.

Hoewel Bitcoin oorspronkelijk is ontworpen als een digitaal betaalmiddel door Satoshi Nakamoto, lijkt het voor de massa meer te functioneren als een store of value - een plek om waarde op te slaan. Dit komt door de absolute schaarste van Bitcoin. Hoewel Bitcoin zeker potentie heeft als betaalmiddel, functioneert het op dit moment voor de meeste mensen vooral als een spaarmiddel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.