Langetermijnbeleggers krijgen grip op Bitcoin: Nieuwe bullmarkt aan de horizon?

PPieter 7 augustus 2023 23:35

Er is een recordaantal Bitcoins in het bezit van langetermijnbeleggers, volgens gegevens van blockchain analytics platform Glassnode. De groei van deze groep investeerders suggereert mogelijk de komst van een nieuwe bullmarkt.

Langetermijnbeleggers bezitten recordaantal Bitcoins

Het aantal langetermijnbeleggers in Bitcoin is explosief gestegen, volgens recente gegevens van het blockchain analytics platform Glassnode. Deze beleggers, die hun Bitcoins een jaar of langer in hun digitale wallet houden, maken momenteel een recordaantal BTC's vast. Dit is een significante ontwikkeling, omdat het bezit van Bitcoins door langetermijnbeleggers doorgaans een indicatie is voor het begin van een nieuwe bullmarkt.

Langetermijnbeleggers signaleren mogelijke nieuwe bullmarkt

Historisch gezien duidt een toename van het aantal langetermijnbeleggers op een naderende bullmarkt. Dit komt omdat deze beleggers, die sterk geloven in de waarde van hun investering, hun Bitcoins niet snel verkopen, zelfs niet als de prijs flink daalt. Een dergelijke toename suggereert dus dat er minder Bitcoins beschikbaar zijn voor verkoop op de markt, wat kan leiden tot prijsstijgingen en het begin van een nieuwe bullmarkt.

Uit de data van Glassnode blijkt dat er momenteel 14,6 miljoen BTC in het bezit is van langetermijnbeleggers. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen deze groep investeerders 13 miljoen BTC in bezit had. Het bezit van kortetermijnbeleggers is daarentegen gedaald tot ongeveer 2,5 miljoen coins. Deze verschuiving suggereert een steeds grotere invloed van langetermijnbeleggers op de Bitcoin-markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.