Kunstmatige intelligentie Coindex voorspelt grote schommelingen in Dogecoin koers

PPieter 14 november 2023 16:33

Kunstmatige intelligentie (AI) van Coindex voorspelt significante veranderingen in de koers van Dogecoin. Hoewel de korte termijn voorspelling een daling aangeeft, voorziet de AI op lange termijn een aanzienlijke stijging, gevolgd door een daling en later een herstel.

Significante veranderingen voorspeld voor Dogecoin

Dogecoin, beroemd om zijn volatiliteit en enthousiaste fanbase, heeft in het verleden hoge pieken gekend, met een all-time high dichtbij de $0,80. Maar tegenwoordig zweeft de waarde rond de $0,075, ver weg van die piek. De AI van Coindex, echter, voorspelt dat er aanzienlijke veranderingen op komst zijn voor deze cryptocurrency.

AI voorspelt korte termijn daling voor Dogecoin

De AI van Coindex voorziet in de nabije toekomst een daling van de Dogecoin koers. De voorspelde prijs ligt rond de $0,065 in de komende maand, wat een substantiële daling zou betekenen van de huidige waarde van $0,075. Het is interessant om te zien hoe deze voorspelling in tegenspraak is met de verwachtingen van sommige analisten die een extreme koersstijging voorspellen.

Dogecoin kan een grote sprong maken in 2024

Ondanks de verwachte daling op korte termijn, is de AI van Coindex optimistischer over de toekomst van Dogecoin. Het projecteert een prijs van $0,345 voor 2024, wat een significante stijging van meer dan 300% betekent in vergelijking met de huidige waarde. Maar zelfs deze opzienbarende groei blijft nog steeds ver verwijderd van de all-time high.

Verwachte daling en herstel voor Dogecoin

Het lijkt niet allemaal rozengeur en maneschijn te zijn voor Dogecoin. Na de voorspelde piek in 2024, voorziet de AI van Coindex een daling van de koers in 2026 en 2027. Echter, het algoritme geeft wel een lichtpuntje aan de horizon met een voorspeld herstel in 2028 naar $0,729, gelijk aan de recordhoogte van 2021.

Niet iedereen is het eens met de AI-voorspellingen. Veel analisten, zoals Alan Santana, richten zich op een mogelijke stijging van de Dogecoin prijs naar $0,10 in de nabije toekomst. Santana's optimisme is gebaseerd op het 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA), dat volgens hem een aanhoudende opwaartse trend aangeeft.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en misschien wel Dogecoin willen kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke crypto-beurzen in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een exclusieve aanbieding.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.