Krijgen we een Ethereum koersexplosie na ETF-aanvragen? Deskundige voorspelt $10.000 ETH

PPieter 13 januari 2024 11:31

Vermogensbeheerders richten zich steeds meer op een Ethereum (ETH) Spot Exchange-Traded Fund (ETF), wat mogelijk een significante waardestijging voor de munt teweeg kan brengen. Crypto-analist Sassano voorspelt zelfs een nieuwe all-time high voor Ethereum dit jaar.

ETF-aanvragen kunnen Ethereum naar $10.000 stuwen

Aangedreven door de groeiende aandacht voor een Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF), verwacht crypto-analist Sassano dat de prijs van ETH kan stijgen tot $10.000. Mocht dit ambitieuze doel niet gehaald worden, dan ziet hij nog steeds een respectabele waardering van $6.000 als realistisch tegen het einde van het jaar. Voor de context, deze voorspellingen vertegenwoordigen stijgingen van respectievelijk 285% en 130%.

Voorstel voor verhoging gaslimiet van Buterin

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft een potentieel controversial voorstel gedaan om de gaslimiet van het netwerk te verhogen van 30 naar 40 miljoen. Een dergelijke toename zou de transactiecapaciteit van het netwerk met 33% kunnen vergroten. Ondanks het feit dat dit als een 'bescheiden toename' wordt gezien, kan het bepaalde uitdagingen met zich meebrengen, vooral voor gebruikers die nodes draaien, omdat een hogere gaslimiet een snellere groei van de blockchain betekent, wat meer opslag en rekenkracht vereist.

Voor nieuwe gebruikers die de cryptowereld willen betreden en overwegen om Ethereum of een andere cryptocurrency te kopen, heeft Bitvavo, één van de meest toegankelijke crypto beurzen in Europa, een exclusieve deal in petto. Nieuwe gebruikers krijgen een welkomstcadeau van 10 euro en betalen geen handelskosten voor hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.