Kraken Cryptobeurs Overweegt Handel in Aandelen

TTijmen 27 september 2023 22:57

Cryptobeurs Kraken overweegt uitbreiding van haar diensten door de handel in Amerikaanse aandelen en beursgenoteerde fondsen aan te bieden. De plannen worden momenteel uitgewerkt en de lancering ervan wordt verwacht in 2024.

Kraken overweegt handel in aandelen

Kraken, een prominente speler in de wereld van cryptocurrency, is bezig met het ontwikkelen van plannen voor het aanbieden van handel in Amerikaanse aandelen en beursgenoteerde fondsen. Dit initiatief zal naar verwachting worden gelanceerd via een nieuwe afdeling genaamd Kraken Securities. Hoewel specifieke details over de plannen nog niet worden vrijgegeven, is het duidelijk dat Kraken zich op de bredere financiële markt wil richten.

Internationale uitbreiding gepland

Het plan van Kraken om de handel in aandelen aan te bieden, is niet beperkt tot één geografisch gebied. De beurs is van plan om deze dienst zowel in de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk te lanceren. Dit weerspiegelt de groeiende ambitie van Kraken om een wereldwijde speler op de financiële markten te worden.

Kraken verbreedt haar dienstverlening

De plannen van Kraken om de handel in aandelen aan te bieden, maken deel uit van een breder streven om het dienstenaanbod te verbreden en te verbeteren. Kraken is vastbesloten om haar klanten continu toegang te bieden tot een breed scala van financiële producten en diensten, in een veilige en gemakkelijke omgeving.

Om de handel in aandelen mogelijk te maken, heeft Kraken al de nodige licenties in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien heeft het bedrijf een aanvraag ingediend bij de Financial Industry Regulatory Authority in de VS voor een broker-dealer licentie. Dit onderstreept de serieuze intenties van Kraken om deze nieuwe dienst te lanceren.

Na een uitdagend jaar proberen vele bedrijven in de cryptowereld, waaronder Kraken, hun diensten uit te breiden om meer diversificatie te bieden aan hun klanten. Enkele van deze bedrijven zoeken goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor een bitcoin beursgenoteerd fonds.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.