KPMG prijst Bitcoin: Het potentieel en de voordelen uitgelicht

PPieter 4 augustus 2023 08:42

Een recent rapport van KPMG, een van de 'big four' accountantskantoren, zet de voordelen en het potentieel van Bitcoin op een rijtje. Het rapport belicht hoe Bitcoin verkeerd begrepen technologie overstijgt en consequent waarde biedt, ondanks zijn volatiliteit.

Bitcoin: waarde en impactvolle toepassingen

Volgens een recent rapport van KPMG, heeft Bitcoin, ook bekend als 'de koningsmunt', bewezen waarde te bieden voor gebruikers en de samenleving als geheel. Ondanks dat het vaak wordt misbegrepen, heeft Bitcoin verschillende impactvolle toepassingen ontwikkeld die niet alleen het imago van de cryptocurrency verbeteren, maar ook bijdragen aan groter gebruik en acceptatie.

Het rapport van KPMG belicht dat de technologie achter Bitcoin grensoverschrijdende betalingen heeft getransformeerd. Dit is vooral gunstig voor mensen in ontwikkelingslanden die te maken hebben met hoge transactiekosten, logistieke uitdagingen en zelfs risico's van bendes bij het claimen van internationale geldovermakingen. Met Bitcoin kunnen deze betalingen vrijwel onmiddellijk plaatsvinden, mits er een mobiele telefoon en een internetverbinding beschikbaar zijn, en tegen aanzienlijk lagere kosten.

KPMG benadrukt hoe Bitcoin Oekraïne heeft geholpen toen het land werd binnengevallen door Rusland. Dankzij Bitcoin kon de Oekraïense regering bijna $70 miljoen vrijwel onmiddellijk in ontvangst nemen, een proces dat met traditionele financiële systemen dagen of zelfs weken kan duren, vooral gezien de beperkingen die na de invasie werden opgelegd.

Bitcoin-mining stimuleert elektriciteitsvoorziening in Afrika

Het rapport wijst ook op het feit dat Bitcoin-mining heeft bijgedragen aan het leveren van consistentere en goedkopere elektriciteit aan bewoners van het Afrikaanse platteland. Bitcoin-miners in deze gebieden kunnen de operators helpen geld te verdienen met wat anders verspilde energie zou zijn, wat op zijn beurt zorgt voor een meer consistente en goedkopere elektriciteitsvoorziening voor de bewoners.

Bitcoin biedt financiële toegang en bescherming tegen hyperinflatie

Bitcoin wordt ook geprezen voor het bieden van financiële toegang aan mensen zonder bankrekening en mensen met financiële beperkingen. KPMG benadrukt dat cryptocurrency een uitkomst kan bieden in tijden van hyperinflatie, zoals onlangs het geval was in Turkije, waar het transactievolume voor crypto-activa in het eerste kwartaal van 2021 wereldwijd op de vierde plaats stond.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.