Koersverwachtingen en Alternatieve Coins: De Toekomst van Bitcoin, Ethereum en Ripple

TTijmen 5 september 2023 18:08

De belangrijkste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en Ripple, lijken na een ruwe start van de maand stabiliteit te vinden. Maar wat kunnen we verwachten van hun toekomstige koersen en zijn er alternatieve coins die mogelijk beter presteren? Dit artikel bespreekt de huidige stand van zaken en stelt alternatieven voor.

Stabilisatie van Bitcoin en Ethereum

Na een moeilijke start in september met dalingen van meer dan 4%, hebben grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum enige stabiliteit gevonden. Hoewel ze in de afgelopen dagen nog steeds met respectievelijk 0,73% en 0,37% zijn gedaald, zijn ze in staat geweest om zich enigszins te herstellen van eerdere verliezen. Op het moment van schrijven is de waarde van Bitcoin $25.771 met een handelsvolume van bijna $11 miljard, terwijl Ethereum $1.634 waard is met een handelsvolume van iets meer dan $4 miljard.

Bitcoin heeft de afgelopen 30 dagen meer dan 10% verloren en lijkt nog niet volledig te zijn hersteld van de recente crypto crash. De technische indicatoren zijn nog steeds niet erg positief, met de koers onder zowel de 30-daagse als de 100-daagse exponential moving average. Het MACD histogram geeft wel een koopsignaal af, maar de RSI bevindt zich in neutraal gebied. De toekomstige koers van Bitcoin zal waarschijnlijk bepaald worden door externe factoren, die door investeerders in de gaten moeten worden gehouden.

Van de grote cryptocurrencies heeft Ripple (XRP) het wellicht het zwaarst te verduren. In tegenstelling tot BTC en ETH, die rond de 10% daalden, zag XRP in de afgelopen 30 dagen zijn waarde met meer dan 20% dalen. De technische indicatoren zijn vergelijkbaar met die van Bitcoin, met de koers onder zowel de 30-daagse als de 100-daagse exponential moving average. Net als bij Bitcoin geeft het MACD histogram een koopsignaal af, terwijl de RSI zich in neutraal gebied bevindt.

Ethereum's huidige stand van zaken

Ethereum heeft zich na de recente crypto crash kunnen stabiliseren, maar heeft geen aanzienlijk herstel kunnen realiseren. De oscillators geven een zwak koopsignaal af, terwijl de moving averages een sterk verkoopsignaal afgeven. Investeerders zullen de 20-daagse exponential moving average van $1659,8 in de gaten moeten houden. Een stijging tot voorbij dit niveau kan mogelijk een rally tot stand brengen.

Potentiële alternatieve coins

Gezien de huidige situatie van de grote cryptocurrencies kan het voor investeerders verstandig zijn om alternatieve coins te overwegen. Een aantal interessante opties zijn Bitcoin BSC, een nieuwe vorm van Bitcoin op de blockchain van Binance die gebruikt kan worden voor staking; Wall Street Memes (WSM), een token ondersteund door een grote community van particuliere investeerders; en Launchpad XYZ (LPX), een project gericht op het vereenvoudigen van navigatie in het Web3 genre van de crypto markt. Deze alternatieve coins kunnen mogelijk beter presteren dan de huidige grote spelers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.