Koersval Bitcoin: is een scherpe daling naar $12.000 aanstaande?

PPieter 4 oktober 2023 10:42

Terwijl velen overtuigd zijn dat we ons in een bullmarkt bevinden, voorspelt een analist een flinke daling in de koers van Bitcoin. Volgens deze analist is de recente stijging nep en is een crash naar $12.000 aanstaande. Wat betekent dit voor de wereld van cryptocurrency?

Analist waarschuwt voor valse prijsstijging

Een technisch analist genaamd CryptoCapo heeft in een bericht op zijn Telegram-kanaal zijn bezorgdheid geuit over de recente prijsstijging van Bitcoin. Hij gelooft dat deze stijging nep is en dat er een grote crash op komst is. Volgens CryptoCapo zou de prijs van Bitcoin moeten stijgen naar $19.000 - $20.000 voordat we een capitulatie naar $12.000 zullen zien. Dit zou een daling van ongeveer 56% betekenen.

Standvastig in bearish perspectief

CryptoCapo blijft bearish, zelfs te midden van de toenemende vraag naar Bitcoin, die hij eveneens als nep beschouwt. Hij gelooft dat de stijgingen steeds zwakker worden en dat whales steeds minder ruimte hebben om te verkopen. Ondanks zijn negatieve houding, zijn er andere analisten, zoals de Nederlandse Michaël van de Poppe, die een stijging van Bitcoin tot $40.000 niet onrealistisch vinden.

Hoewel CryptoCapo's voorspellingen erg bearish zijn, zijn er ook analisten die bullish zijn als het gaat om de Bitcoin koers. Michaël van de Poppe, een Nederlandse analist, is van mening dat het vierde kwartaal een geweldig kwartaal kan worden, mogelijk aangespoord door ETF-goedkeuringen en de pre-halving rally. Hij acht een stijging van Bitcoin tot $40.000 niet onrealistisch.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.