Klaar voor een explosie: Chainlink-oprichter voorspelt enorme groei in cryptomarkt

TTijmen 7 maart 2024 07:01

Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink, voorziet een sterke toename van nieuwe investeerders in de cryptomarkt, mede dankzij de introductie van crypto-ETF's. Hij voorspelt ook dat asset tokenisatie de volgende grote trend in de sector zal zijn.

Explosieve groei van crypto-investeerders door ETF's

Sergey Nazarov, de mede-oprichter van Chainlink, ziet een flinke toename aan de horizon voor de cryptomarkt. In een interview met Bloomberg Crypto geeft hij aan dat de recent goedgekeurde introductie van exchange-traded funds (ETF's) de poorten zal openen voor een nieuwe golf van investeerders. Volgens Nazarov zal deze toestemming om crypto-ETF's te lanceren de toegankelijkheid van crypto-investeringen vergroten en het voor nieuwe spelers gemakkelijker maken om deel te nemen aan de markt.

ETF's: een toegankelijke instap voor crypto-investeerders

Nieuwe investeerders naar de cryptowereld lokken, betekent de instapdrempel zo laag mogelijk houden. ETF's kunnen hier enorm bij helpen. Deze financiële producten, gekoppeld aan verschillende munten zoals bitcoin, maken het mogelijk om te investeren in crypto zonder zelf de munt aan te schaffen. Investeerders kopen simpelweg een product bij een uitgever, die op zijn beurt het geïnvesteerde bedrag aan de betreffende munt koopt en bewaart. Zo hoeven investeerders zich niet druk te maken over de opslag van hun crypto-assets.

Voor Nazarov is de goedkeuring van de bitcoin-ETF meer dan alleen een nieuwe manier om te investeren in crypto. Het is de start van een nieuw tijdperk waarin het steeds eenvoudiger wordt om actief te zijn in de cryptowereld. Hij stelt dat de bitcoin-ETF slechts een eerste aanbod is waarmee het wereldwijde financiële systeem kan beschikken over basisinvesterings- en betalingsmogelijkheden voor bitcoin op een manier die voor hen comfortabel is.

Tokenisatie van activa: de volgende grote crypto-trend

Naast zijn optimistische kijk op de groei van crypto-investeerders, heeft Nazarov nog een voorspelling voor de cryptowereld: de tokenisatie van activa. Dit proces, waarbij 'echte' bezittingen omgezet worden in tokens op de blockchain, brengt alle voordelen van blockchain-technologie met zich mee. Nazarov gelooft dat banken op deze trend zullen inspelen en zelf activa op de markt zullen brengen om te concurreren met ETF's of om een deel van het kapitaal naar zich toe te trekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.