Kennedy Jr. stelt voor om Bitcoin als ondersteuning voor de Amerikaanse dollar te gebruiken

PPieter 20 juli 2023 12:32

Robert F. Kennedy Jr., de Democratische presidentskandidaat, heeft voorgesteld om de Amerikaanse dollar te ondersteunen met Bitcoin. Hij wil beginnen met een kleine toewijzing van 1% en geleidelijk verhogen, en bevordert het gebruik van Bitcoin in de VS om meer investeringen en innovatie aan te trekken.

Kennedy's plan om de dollar te ondersteunen

Robert F. Kennedy Jr., de Democratische presidentskandidaat, heeft onlangs in een video-opname verklaard dat hij de Amerikaanse dollar wil ondersteunen met Bitcoin. Hij stelt voor om klein te beginnen door slechts 1% van de Treasury Bills te ondersteunen met harde valuta zoals goud, zilver, platina of Bitcoin. Hij heeft aangegeven dat deze toewijzing geleidelijk zal worden verhoogd.

VS als toekomstige wereldwijde crypto-hub

In aanvulling op zijn plan om de dollar te ondersteunen, heeft Kennedy voorgesteld om Bitcoin te gebruiken om meer investeringen en ingenieurs aan te trekken. Hij gelooft dat dit innovatie zal stimuleren. Hij voegde eraan toe dat zijn administratie het gebruik van Bitcoin zou aanmoedigen en ernaar streeft om van de VS de wereldwijde crypto-hub te maken.

Vrijstelling van Bitcoin-belastingen

Kennedy heeft ook voorgesteld om de kapitaalwinstbelastingen op Bitcoin te schrappen. Hij promoot de zelfopslag van BTC, omdat hij gelooft dat dit de privacyrechten van burgers waarborgt. Deze voorstellen komen op een moment dat hij zich uitspreekt tegen de crypto-belastingplannen van de Biden-administratie.

Het is geen geheim dat Robert F. Kennedy Jr. een fan is van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij heeft ze eerder geprezen en volgens een rapport van 7 juli bezit hij tussen de $100.000 en $250.000 aan BTC. Dit onderstreept zijn geloof in de toekomst van digitale valuta.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.